15 perc alatt megvan: így készül a tökéletesen selymes és mennyei tojáslikőr házilag

A tojáslikőr napjainkra az ünnepi időszak egyik kedvelt italává vált, é most te is elkészítheted ezt a finom italt otthon egy egyszerű, 15 perces recept segítségével.
Lepipálja a bolti változatot
Amikor ünnepi italokról van szó, egyből a következő klasszikusok jutnak eszünkbe: forralt bor, Baileys forró csokoládé és a karácsonyi puncs – azonban az utóbbi években a tojáslikőr is egyre népszerűbbé vált. Ez az ízletes keverék tojásból, különböző fűszerekből, rumból, tejszínből és egy kevés cukorból készül, gyökerei pedig egészen a középkori Angliáig nyúlnak vissza. S bár ma már jóformán minden boltban könnyen található tojáslikőr, David Davidov, a The Cooking Foodie szakácsa egy szuperegyszerű, otthoni receptet ajánl inkább mindenki figyelmébe, amely jóval sűrűbb, krémesebb, valamint finomabb végeredményt kínál, mint amit az üzletből lehet beszerezni – ráadásul csak 15 percet igényel az elkészítése. A részletekért kattints a galériára!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Mirror