Íme, Európa legszebb karácsonyi vásárai - Idén Bécs be sem került az első 10 közé!

Igazi karácsonyimádóként nekem maga a mennyország november vége, amikor megnyílnak a karácsonyi vásárok. Persze, nemcsak itthon, hanem világszerte is, most pedig a European Best Destinations össze is gyűjtötte a 10 legszebb európai ünnepi úti célt. Legszívesebben az összeset megnézném!

10. Drezda

Az oldal minden évben kihirdeti a karácsonyi vásárok toplistáját, amit a turisták értékelései, az internetes szavazatok és még jó néhány egyéb szempont alapján válogatnak össze. Idén a német város lett a tízedik, szerintünk pedig ki is érdemelte ezt a helyet, ugyanis összesen 11 teljesen különböző karácsonyi vásárral várja az oda látogatókat. Az eltérő tematikák meglepő és magával ragadó kombinációja valahogy még szebbé teszi az egészet, a forgatagban sétálókat pedig koncertek, karácsonyi hajók és szezonális múzeumi kiállítások is várják.

9. Lille

Természetesen Franciaország sem maradt ki a sorból, Lille ugyanis igazi karácsonyi meseországgá változik advent idején. A Place Rihour-n nem kevesebb mint 80 bódé között nézelődhetünk, amik ételeket, italokat, ajándékötleteket kínálnak a kíváncsi tömegnek, de például orosz és lengyel kézműves termékek közül is válogathatunk.

8. Nürnberg

A német városban a forralt bor, a puncs és a pirított mandula illata csalogatja a turistákat a vásárba, na és persze a hagyományos sült kolbászt is megkóstolhatjuk. A dekoráció és a hangulat ráadásul olyan, mintha egy filmben lennénk: mindenhol ünnepi zene szól, a feldíszített épületek közötti téren pedig a fények mellett a karácsonyfákban és a körhintákban is gyönyörködhetünk.

Fotók: europeanbestdestinations.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!