Ükanyáink nem óvszerrel bajlódtak- Bizarr fogamzásgátlási módszerek a múltból

Ősanyáink a legnevetségesebb módszereket is előszeretettel alkalmazták.

Szinte bármi jó volt, ami a konyhában fellelhető

2020-ban hódítanak a hormonmentes fogamzásgátló módszerek, hiszen már nemcsak a hatás, de a kényelem és az egészség is fontos szempontok. Tabletták, pesszáriumok, óvszerek, számos módszer közül választhatunk. De mihez nyúlhatnánk, ha éppen Kr.e. 100-ban, vagy csak akár 1910-ben élnénk?

A kreativitásra volt bízva a védekezés

Krokodilürülék és villa alakú csirkecsont, csirkehere és öszvér fülzsír. Vajon mi bennük a közös? Talán elsőre azt feltételeznéd, valamelyik távoli ország gasztrokultúrájának legkirívóbb elemei ezek, de nem. Ami összeköti őket, az a szex. Az ókorban, vagy akár a középkorban, de még a 20. század elején sem álltak rendelkezésre túl fejlett védekezési eszközök. Az emberek eszement megoldásokat találtak, hogy megállítsák a szaporodást. A legelterjedtebb módszer a növényi és állati tartozékok, testrészek használata volt, de a mai fogamzásgátlás elődje is Krisztus születése előttre datálható.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.

Szólj hozzá Te is!