Vajon mit okoz a pornó a pasiknál?

A legtöbb férfi - még ha nem is feltétlenül vallja be - néz pornófilmet. Hogy mennyire rendszeresen, az egyénileg változó, de akik napi szinten, azoknál nagy a valószínűsége, hogy ez kihatással van a szexuális életükre. De milyen problémákat okozhat a túlzott pornófogyasztás?

Felborítja az értékrendszert
Mivel a néző számára úgy van beállítva az együttlét, hogy mindegyik fél élvezi, elgondolkodhatunk, hogy vajon tényleg ez a normális? Ám a filmek legtöbbje pontos forgatókönyv szerint játszódik, így nem igazán természetes semmi, ami bennük van, ide sorolva a reakciókat, az emberek arcára nagy ritkán kiülő érzelmeket, valamint magát a végkifejletet. Ez az „álomvilág” csupán ahhoz vezethet, hogy az illető olyannyira átértékeli a saját nemi életét, hogy megeshet, hogy a képernyőn látottakat tartja követendő példának.

Hamis ideálokat kreál
Mind a férfiak, mind a nők körében. Mit látunk egy pornófilmben? Olyan pasikat, akik órákon át bírják „kényeztetni” a nőket, illetve olyan nőket, akik bármit megtesznek a férfiak kedvéért, akár saját magukat megalázzák, és fájdalmat, önbecsülést nem ismerve kínálják fel magukat az éppen arra járó férfiaknak. A rendszeres pornófogyasztó férfiak életben pedig könnyen elvárássá válhat a hasonló viselkedés.

Elhomályosítja a valóságot
Sok pasi, aki a pornó rabságában tengeti mindennapjait, azt gondolhatja, hogy az az igazi szexuális élet, ami ott zajlik. Főként a szűz, illetve kamasz fiúk esetében káros ez a dolog, hiszen akinek még semmilyen korábbi tapasztalata nincsen ilyen téren, azt hiheti, hogy egy nemi aktus a valóságban is úgy játszódik le, mint a filmekben. Ez azonban közelről sincs így. Sokan védekeznek azzal, hogy csak azért néznek pornót, hogy tanuljanak belőlük. Sajnos ez nem így működik. Eleve az ilyen filmek legtöbbje tárgyként kezeli a nőket, amelyik nem, ott általában a férfiak vannak hasonlóan kiszolgáltatott helyzetben. A való élet ettől jócskán eltér, jó esetben! Azonban ha egy férfi sok ilyen filmet néz, félő, hogy maga is agresszívabbá, lekezelőbbé, dominánssá válhat.

Mikor hasznos a pornó?
Ha egyáltalán lehet ilyet mondani, hogy hasznos. Abban az esetben, ha mondjuk egy párkapcsolatban élő férfinek nagyobb a szexuális étvágya, mint a nőnek - de megcsalni semmiképpen sem akarja! -, teljesen normális, ha máshonnan próbálja megszerezni a neki kellő mennyiségű örömöt. Ebben nincsen semmi szégyellnivaló, semmi káros. Továbbá azzal sincs semmi probléma, ha egy pár közösen válik fogyasztóvá, azért, hogy némileg feldobja nemi életét. Ezzel is lehet vitatkozni persze, hogy ezáltal miért lesz jobb nekik, de ezt mindenki döntse el maga. Ha viszont az egyik fél - és mindegy hogy a férfi vagy a nő - vonakodik, akkor a másik ne erőltesse rá az akaratát. Viszont ne is tagadjuk le, ha nézünk ilyesmit. Ha mértékkel és a józan ítélőképességünket megőrizve tudjuk nézni a pornófilmeket, semmiféle problémát nem fog okozni.

Oldalak

Sztárok
Zsédenyi Adrienn, azaz Zséda mélyen magába zárkózott, és nem akart mesélni a válásáról. Most úgy döntött, itt az idő megnyitnia az érzéseit mások előtt.
Utazás
A Wolt cég egyik biciklis futára nem igazán féltette az életét. Alaposan áthágott néhány KRESZ-szabályt, és másokat is veszélyeztetett.
Sztárok
A népszerű műsorvezető a Balázsék szerda reggeli adásában árult el érdekes "kulisszatitkot" a Liverpool futballistájáról.