Mennyi szabadság kell egy kapcsolatban?

Két ember párkapcsolata a legbelső magánügyük. A társadalom azonban bizonyos normákat elvár, és bizony ezekhez legtöbb esetben tartjuk magunkat. De vajon mennyire lehet szabad két ember egy kapcsolatban?

Külön töltött idő
Itt kezdődik. Ha valaki minden idejét együtt tölti a párjával, az előbb utóbb megbosszulja magát. Nem arról van szó, hogy legyünk távol sokat, hiszen ha szeretünk valakit, természetes, hogy mindig vele akarunk lenni. Ugyanakkor megfontolandó, hogy ha időnként tartunk egy-két nap szünetet a találkozások között, talán jobban fog hiányozni a másik, és talán jobban értékeljük a közös időtöltést is. Azoknál a pároknál, akik együtt élnek, ez nyilván máshogy néz ki. Az ő esetükben megoldás lehet, hogyha heti egy-két alkalommal szerveznek külön is programokat. A pasink had nézzen meccset a haverokkal, mi pedig menjünk át egy barátnőnkhöz beszélgetni. Azért mert egy párt alkotunk valakivel, nem kötelező a napunk minden percét együtt tölteni. Nyugodtan csináljunk egyénileg is olyan dolgokat, amiket szeretnénk, mert ezáltal egyrészt lesz mit mesélni a másiknak, másrészt a saját magunk élete is többsíkú lesz.

Szórakozás - Együtt vagy külön?
Más kérdés a szórakozás. Sok párnál gondot okoz, hogy nem járnak el bulizni. Mert esetleg az egyikük él-hal a techno zenéért, de a másikat a hideg rázza tőle. Milyen megoldások vannak ilyenkor? Vagy nem megy egyikük se, vagy aki szereti, az egyedül megy. Ez azonban féltékenységhez, bizalmatlansághoz vezethet. Ha nincs megfelelő fokú bizalom párunk iránt, akkor kételyeink lesznek, ha nélkülünk megy szórakozni. Ha mi megyünk el nélküle, akkor esetleg ő fog ugyanígy érezni. A megoldás tehát az lehet, hogy kompromisszumot kötünk. Egyik héten ide megyünk, a másikon oda. És így mindenki jól jár, nincs féltékenykedés és számonkérés. Ha viszont mégis úgy döntenénk, hogy külön-külön is eljárunk bulizni, akkor fogadjuk el azt, hogy bíznunk kell a partnerünkben, a hűségében, a viselkedésében, és nem szabad számon kérnünk őt.

Nyitott kapcsolat
Mára teljesen elfogadottá vált a nyitott kapcsolat fogalma. Már akinél. Azok, akik úgy döntenek, hogy nem csak egy emberrel kívánják megosztani az ágyukat, és az életüket, sok esetben döntenek a nyitott kapcsolat mellett. Fenntartanak egy kapcsolatot valakivel, akár együtt is élnek, de másokkal is randiznak. Ez azonban csak abban az esetben működhet, hogyha a pár mindkét tagja elfogadja és akarja ezt. Az, hogy egy ilyen kapcsolatnak mennyi jövője van, már más lapra tartozik.

Oldalak

Lifestyle
Az egészséges életmód, az állatvédelem és a környezettudatosság jegyében sokan döntenek úgy, hogy áttérnek a vegán étrendre, remélve, hogy ez energikusabb és kiegyensúlyozottabb életet eredményez...
Sztárok
Rájuk fokozottan igaz, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában. Ettől még persze nem biztos, hogy elakadt a békülési folyamat Majka és Curtis között.
Sztárok
T. Danny, azaz Telegdy Dániel többszörösen bebizonyította, hogy nagy tehetséggel áldotta meg a sors: rapperként sikert sikerre halmoz, a Dancing with the Stars negyedik évadában pedig azt is...