Társkeresés - Ezekre figyelj, ha online keresed az igazit

Munkánk kapcsán egyre többen kényszerülünk a számítógép elé, és egyre kevesebb időt tudunk szánni az új kapcsolatok kialakítására. Éppen ezért a társkereső oldalak népszerűsége folyamatosan növekszik, és nagyon sokan köszönhetik ezeknek az oldalaknak a boldogságukat. Ha hosszú ideje nem találjuk a párunkat vagy pusztán kíváncsiságunk hajt, bátran regisztráljunk, de azért van néhány hasznos tanács amit érdemes megfogadni mielőtt belevetjük magunkat az online társkeresésbe.

Hol is kezdjük?
Ha elhatároztuk magunkat, hogy regisztrálunk, legyünk körültekintőek a választásnál. Érdemes különböző fórumokon utána olvasni, hogy melyiket dicsérik, és melyik az, amit messze kerüljünk el. Ajánlatos megnézni, hogy milyen korosztályú, beállítottságú és szándékú regisztrálókat várnak. A fizetős oldalakat is érdemes megfontolni, hiszen a szolgáltatás nem túl drága és már ez is egyfajta szűrőként szolgál.

Miután létrehoztuk az adatlapunkat ki kell alakítanunk a profilunkat. Itt olyan, és annyi információt osszunk meg magunkról, amennyivel még nem kockáztatjuk a biztonságunkat. Ne áruljuk el például a telefonszámunkat, munkahelyünk vagy az otthonunk címét sem. Nem szükséges kisregényt írni, hiszen a személyes találkozásnál szóban is elmondhatjuk, hogy milyenek vagyunk, de azért szűkszavúak se legyünk, hiszen ha nincs elég adat, nem is fognak felfigyelni ránk.

A fotóválasztás megint egy igencsak kényes téma. Mindenki szeretné a legjobb formáját nyújtani, ezért hajlamosak vagyunk olyan képet feltölteni, ami nem tükrözi a valóságot. Persze nem baj, ha olyan fotót választunk, amit jónak ítélünk, csinosak vagyunk rajta, de azért lehetőleg ne az érettségi tablónkat használjuk fel.

Mikor találkozzunk?
Sokan beleesnek abba a hibába, hogy valakivel hónapokon keresztül chatelnek, megosztják velük a legtitkosabb gondolataikat, vágyaikat majd a személyes találkozásnál rájönnek, hogy nem is az, vagy nem is olyan, mint amilyennek képzelték a vágyott férfit. Ezért ha szimpatikus az, akivel levelezünk, érdemes néhány chatbeszélgetés vagy e-mail váltás után találkozni, hiszen a személyes szimpátián múlik minden. Már csak azért is, mert a levelezések alkalmával mindenki próbálja a legtökéletesebb formáját nyújtani, mi meg hajlamosak vagyunk ideált képezni.

Ha elhatároztuk magunkat, hogy megejtjük a személyes találkozást akkor azt mindenképpen nyilvános helyszínre szervezzük, és ez maradjon így a randi végéig. Akármennyire szimpatikus, ne egyezzünk bele, hogy hazavigyen minket, és ne fogadjuk el a lakására invitálást sem, hiszen ekkor még nem tudjuk ki ő, és a bizalmunkat ki kell érdemelni.

Mi az, ami gyanús?
Ha már a sokadik találkozás után sem akar bemutatni a barátainak, ködösen fogalmaz a munkahelyével kapcsolatban, és vannak időszakok, amikor ki van kapcsolva a mobilja vagy azt kéri tőled, hogy had hívjon mindig ő mert elfoglalt, az gyanúra ad okot. Sokan visszaélnek a társkereső oldalak nyújtotta névtelenséggel és házasság vagy párkapcsolat mellett keresnek egy kis szórakozást.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!