Online ismerkedsz? Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha üzenetet írsz a kiszemeltednek

Sokan azt hiszik, ha írásban ismerkednek, akkor nem kell annyira odafigyelniük a mondandójukra - pedig az online társkeresők világában is nagyon fontos az első benyomás! Összeszedtük, milyen hibákat ne kövess el, miközben írsz a kiszemeltednek!

1. Udvariatlan köszönés

A köszönés olyan, mint a névjegyed: ezt teszed le annak a személynek a virtuális asztalára, akivel meg szeretnél ismerkedni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne tedd tönkre egy perc alatt a rólad kialakult képet egy udvariatlan köszönéssel, esetleg a köszönés teljes hiányával. Légy egyszerű, de barátságos: add meg a tiszteletet a másiknak!

2. Helyesírási hibák

Egy magára valamit is adó illető mindig elolvassa a levelét, mielőtt elküldi azt a választottjának. Ha a mondanivalód tele van helyesírási hibával, akkor azt sugallod, hogy abszolút nem érdekel, mit gondolnak rólad, és milyen üzenetet közvetítesz magadról. Vagy, ami még rosszabb: egyszerűen fogalmad sincs arról, milyen borasztó a helyesírásod.

3. Túlzott bizalmaskodás

Természetesen nem olyan stílusban kell fogalmaznod, mintha egy hivatalos levelet írnál, de a túl bizalmaskodó hangnem sem szerencsés. Nyomulósnak, rámenősnek tűnhetsz, ha egy szuszra elmondod az egész életedet, vagy rögtön megkérdezed, mikor vesztette el a másik a szüzességét.

Fotó: shiftukonline.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!