Orgiák, homoszexuális viszonyok és perverz játékok – Bizarr szexuális szokások az ókori Rómában

A történelmi időkben, nevezetesen az ókori Rómában meglehetősen ellentmondásos volt a szexualitáshoz való viszony – bizonyos értelemben szörnyen konzervatív, sőt visszamaradott, másfelől viszont elképesztően nyitott és szabadelvű hozzáállás jellemezte a társadalom tagjait.

A nőket illetően nincs új a nap alatt

Ahogyan az a Múlt-kor történelmi portálon is olvasható, az erkölcsösség (vagy inkább annak látszata) fontos alappillére volt az ókori római társadalmi berendezkedésnek. Nem meglepő módon azonban a szexualitásra vonatkozó szigorú előírások elsősorban a nőkre vonatkoztak.

Míg a férfiak büntetlenül kiélhették akár legvadabb szexuális vágyálmaikat is, a társadalmi mérce szerint a nőnek engedelmesnek és befogadónak kellett lennie. Emellett persze legfőbb erénye az volt, ha fiúgyermeket hozott a világra – pontosabban inkább ez volt az alapvető elvárás felé.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: pinterest

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.