Sivatagi viszonyok - Így tehetsz a hüvelyszárazság ellen

A hétköznapjainkat és szexuális életünket egyaránt megkeserítő hüvelyszárazság nem csak változókorban lévő nőket érinthet.

Kellemetlen tünetek

Bár a hüvelyszárazság viszonylag tipikus változókori tünet, ez a kellemetlenség nem kizárólag a menopauzában lévő nőket sújtja. Sokan a mai napig tabuként kezelik a jelenséget, pedig sok esetben a kellemetlen panaszoktól nagyon egyszerűen meg lehetne szabadulni.

A hüvely szárazságát kísérheti továbbá irritáció, kipirosodás, illetve a hüvely környékének égő, viszkető érzése. A tünetek szexuális életünk, de akár mindennapjaink minőségét is jelentősen ronthatják.

Bár a hüvelyszárazság tipikus változókori tünet, nem csak ebben az időszakban fordulhat elő

A hüvelyszárazság bizonyos élethelyzetekben (változókor, szoptatás, menstruáció kezdeti időszaka, egyes gyógyszerek szedése) természetesnek is tekinthető, de egyes esetekben a hormonális egyensúly felborulása, esetleg valamilyen egyéb betegség is okozhatja.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Fashion&Beauty
Egy egyszerű, fehér pólóra minden nő ruhatárának szüksége van, nem is sejtenéd ugyanis, milyen rengetegféleképpen viselheted.
Egészség
Bár sokan úgy véli, az elektromos cigaretta korántsem olyan káros, mint a hagyományos dohányzás, valójában szintén rengeteg egészségügyi kockázat rejlik mögötte.
Lifestyle
Az egészséges életmód, az állatvédelem és a környezettudatosság jegyében sokan döntenek úgy, hogy áttérnek a vegán étrendre, remélve, hogy ez energikusabb és kiegyensúlyozottabb életet eredményez...