Bed&Love

Ettől tuti levetkőzöd a gátlásaidat – íme minden, amit a hipnoszexről tudni akartál

A hipnózisról elsőre neked is a „tedd a kezed a tévére” és egyéb őrültségek jutnak eszedbe? Akkor jó helyen jársz, ugyanis az alábbi cikkben nemcsak eloszlatjuk a kétségeidet a hipnotizálással kapcsolatban, de azt is eláruljuk, hogyan tudod a javadra fordítani a módszert a szexualitás területén.

Számos előnnyel bír

A hipnózis állapotát és magát a hipnotizálást is sokan az átveréssel azonosítják, egy előadód látnak maguk előtt, aki nem kevés pénzért cserébe elképesztő eredményeket ígér, amiből végül semmi nem valósul meg. Pedig egy jól elvégzett hipnotizálás az életünk számos területén rendkívül előnyös lehet. Enyhíthet mélyről jövő félelmeket, megszüntethet rossz szokásokat, oldja a szorongást és igen…a szexualitás terén is segítséget nyújt. Utóbbi még saját elnevezést is kapott: ez a hipnoszex. Az amerikai Cosmopolitannek Tatyana Dyachenko, szexterapeuta nyilatkozott a témában.

„Az erotikus hipnózis, más néven hipnoszex növelheti a szexuális vágyat, addig nem tapasztalt érzéseket és reakciókat válthat ki az alanyokból, ezáltal segíthet az embereknek elérni a kitűzött szexuális céljaikat. Tegyük fel például, hogy nehezen tudsz kapcsolatban lépni a partnereddel szex közben, nem tudod érvényesíteni a saját akaratodat, vágyaidat. A hipnózis magabiztosságot ad. Gyakran használják olyan nőknél és férfiaknál, akik küzdenek az orgazmus eléréséért és nehezen tudnak belefeledkezni az adott pillanatba, mert vagy elvesztették a szex iránti vágyukat egy trauma által, vagy egyszerűen a szorongás felülkerekedik rajtuk.”

Djacsenko szerint a hipnoszex továbbá növeli az érintés tudatosságát, fokozza a fantáziánk működését, segít megnyílni titkolt vágyaink előtt és olyan szexuális érzéseket élhetünk át általa, amelyek gondolatára is csak pirulunk.

hipnózis terápia pszichológus pihenés

A kulcs a nyitottság

Az első kérdés, ami sokakban megfogalmazódik: legális a hipnoszex? A válasz igen, még akkor is, ha úgy hangzik, mint amit sokan nem vállalnának be önszántukból. A bökkenő viszont az, hogy a sikerhez elképesztő mennyiségű nyitottság szükséges. A szexterapeuta elmondása alapján a hipnózis nem olyan, mint a filmekben – azaz nem leszel esztelen zombi. Hasonlóan a normál hipnotizáláshoz a terapeuta különböző gyakorlatokkal elvezet a teljes ellazulás állapotába, miközben segít ügyelni a helyes légzésre. Ezután halk beszédbe kezd, ami által feloldja a bennünk lévő aggodalmakat. Ebben az állapotban megszűnnek a gátlásaink – más néven az öntudatosság, amely félénkségre és óvatosságra késztet. Mivel az őrzőképességünk leállt, olyan dolgokat élvezhetünk és tapasztalhatunk meg, amelyekben szándékosan vagy akaratlanul mindig is megakadályoztuk magunkat, mert szégyelltük vagy zavarban voltunk normál tudatunkban. Technikailag a hipnotizálást végző szakértő végig beszél egy forgatókönyvet, de megérinteni sosem fog. Például ha azzal a problémával keresed fel a szakértőt, hogy nem tudod kommunikálni az igényeidet, a hipnózist követően azon kaphatod magad, hogy olyan nyílt és akár incselkedő beszédbe kezdesz a pároddal, amit korábban elképzelni sem tudtál volna.

Traumák feldolgozására is használható. Lapozz a részletekért!

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Bed&Love
Fashion&Beauty
Selena Gomez bemutatta azt a darabot, ami tökéletes lehet akár egy karácsonyi vacsorára is.
Egészség
Arcunk számos egészségügyi problémát jelez nekünk, így jobb, ha időben észrevesszük őket.
Utazás
A frontális csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad a nap folyamná, mögötte már csak néhány futó zápor fordulhat majd elő.