Bed&Love

Soha nem a kevés szex a valódi probléma egy párkapcsolatban - Ez az oka annak, ha visszautasít

Szakértőnk, Gazdóf Réka szexuálpszichológus előző cikkében azt fejtegette, mi az oka annak, ha egy párkapcsolatban egy idő után elkezd csökkenni a szeretkezések száma. Ebben az írásában pedig azt fejti ki, mi a teendő, ha szeretnéd visszafordítani ezt a folyamatot, hogy újra szinkrázzon közöttetek a levegő!

Az okokról röviden

A kezdeti hévhez képest egyre inkább csökkenő tendenciát mutató szexuális élet egyszerre következménye és oka is lehet a párkapcsolati problémáknak. Bizonyos mértékben természetes, ha a rózsaszín köddel burkolt, ”randizós időszakhoz” képest kevesebb az együttlétek száma. A mennyiség csökkenésének ellenére a minőség megmaradhat, sőt, folyamatosan növekedhet, akkor is, ha szám szerint kevesebbet vagyunk együtt a párunkkal.

Mindenkinek önmaga szükségleteihez viszonyítva érdemes eldöntenie, hogy mi az ami számára kielégítő. A leginkább szerencsés az, ha mennyiségbeli és minőségbeli igényekben passzolunk a párunkkal.

Az előzőekben szó esett arról, hogy milyen okokra vezethető vissza, hogy egy párkapcsolat előrehaladtával csökken az együttlétek gyakorisága.

Elképzelhető, hogy a felek libidó tekintetében különböznek, és eltérő ”étvággyal” bírnak, vagy felborultak a szerepek, és inkább szülő-gyerek dinamika szerint működnek. Az is lehet, hogy egy elsőre nem szembetűnő párkapcsolati probléma, vagy felek közötti differencia a csökkenő tendencia oka.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotók: pictures.4u.eu, szexterapia.tiff-net

Oldalak

Bed&Love
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.