Bed&Love

Visszafordítható a folyamat? Ezért lesz a szerelemből barátság

Párkapcsolati szakértőnk, Orbán Nóra aktuális cikkében azt árulja el, miért változik a szerelem idővel barátsággá.

Ezért lesz a szerelemből barátság

Mi lehet az oka annak, ha a szerelemből barátság lesz? Mondok több variációt, hogy ki tudjátok választani a saját válaszotokat.

1. ok

Lehet, hogy már az elején sem mertünk igazán nekünk való, vonzó párt találni, akiért szívesen "megőrültünk" volna, inkább biztonsági játékosként választottunk egy közepeset, hogy biztosan magunk mellett tudhassuk az általunk ítélt különbség miatt. Örülhet, hogy ilyen csaja/pasija van, csak nem keres mást. Kicsit örül, aztán meglátja a tekintetünkben a lapos szánalmat a rajongás helyett. Lehet, hogy ő még bizonyítana, de részünkről az érdeklődés már nem az igazi és ő sem érzi hibátlannak a helyzetét mellettünk. Ahogy az egyik biztonsági játékos hölgy elmesélte nekem: "Megbeszéltük a barátnőmmel, hogy úgy maradt el a szex köztünk a párjainkkal, hogy észre sem vettük, csak érdeklődésünk hiányában elmaradt, aztán gondoltuk, már huszonkettedike van, kellene valamit csinálni, úgyhogy belementünk és megvártuk a végét. Ki nem szálltunk a kapcsolatból, mert biztonságos volt."

2. ok

Lehet, hogy nem alapoztuk meg a kapcsolatunkat eléggé és az első próbatételtől kezdve elkezdtük gyűjteni a tüskéket, a haragot, a megoldatlan és fájó konfliktusokat, amik közénk állnak. Na, ezek aztán adnak a szerelem szép játékának! Nehogy már összebújjak azzal, aki nem bánik velem jól, aki bánt, aki nem szeret, aki hülyének néz vagy, aki átver! Game over! Azért kiszállni nem tudunk, hátha idővel jobb lesz (magától nem lesz jobb) vagy hátha minden kapcsolat ilyen, akkor meg minek ugrálni? Változtatni sem tudunk, mert nem tudjuk hogyan kell vagy nincs már hozzá erőnk.

3. ok

Lehet az ok az, hogy a pár tagjai nem értékelik magukat eléggé férfiként és nőként. Egyszerűen nincs biztos tudásuk arról, hogy az, amit ők adni tudnak a másik nemnek az nem csak elég, de a hozzájuk tartozó társ számára nagy érték. A kapcsolat kezdetén még eltompítja a rossz érzéseiket a másik nem érdeklődése és a sok pozitív visszajelzés, de lassan-lassan visszatér a korábbi bizonytalanság. Ezután csak romlik a helyzet, egyre nehezebb a magabiztos, vonzó nő vagy férfi szerepét vinni. Egyre nehézkesebb lesz a korábbi könnyed játék férfi és nő között. Már nem okoz örömet az, ami korábban. Már egyre jobban magunkra maradunk egymás mellett. Már egyre jobban fáj, hogy nem kell a férfi vagy a női részünk. Lehet, hogy már bántjuk is egymást fájdalmunkban. Inkább zárjuk ki a fájdalmakat, marad a barátság.

Lapozz, a cikk még folytatódik!

Fotók: pinterest.com, hdwallpapers.com

Oldalak

Bed&Love
Fashion&Beauty
A nyolcvanas években kezdte szárnyait bontogatni, igazi aranykora viszont a következő évtizedre esik, amikor nemcsak modellként, de televíziós- és filmszínésznőként is krediteket szerzett magának....
Utazás
Kevesebb csapadékkal, de kifejezetten zord, barátságtalan hideggel folytatódik a hét.
Sztárok
Hugh Jackman az egész világon óriási elismerésnek örvend, tehetségét már számos nagysikerű mozifilmben bebizonyította, vonzó külsejének köszönhetően pedig a nők körében is rendkívül népszerű. Jogosan...