Kiderült! Tom Hanksnek köze van az online társkeresők sikeréhez

Az internetes tárkeresés társadalmi elfogadottságot érdekes módon egy film hozta el, a Meg Ryan és Tom Hanks főszereplésével készült "A szerelem hálójában".

Az online társkeresés a ’90-es évek közepén kezdődött el igazán, 1994 decemberében jegyezték be a kiss.com-ot, és ’95 januárjában a Match.com-ot, utóbbi máig működik. Ha belegondolunk, az első, online módon összejött párok legidősebb gyerekei idén érettségizhetnek, ez azért nem kis dolog!

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Kánya Kata, aki hagyományos társkereső irodát működtet, elmondta, a hozzáfordulók döntő többsége regisztrált már társkereső oldalon, sőt párhuzamosan keresi a társát az irodában és online társkereső oldalon is. Kata bátorítja is a társkeresőket, hogy egyszerre minél többféle lehetőséget vegyenek igénybe a siker érdekében.

„A technika fejlődésével az online társkeresés módszerei is folyamatosan változnak, bővülnek, a szélessávú internet elterjedésével egyre tetszetősebb, színesebb, gazdagabb lett a kínálat. Egyre többen használnak okostelefont, már nincsenek helyhez kötve sem, bárhol elérhetik a társkeresőt, keresgélhetnek, flörtölhetnek, levelezhetnek. Napjainkban már minden hatodik társkereső mobiltelefonról vagy tabletről keres társat magának” – árulta el Móczár Rudolf, marketing igazgató.

Különböző statisztikák szerint világszerte mintegy 20 millió ember keres interneten partnert magának, és évente 120.000 házasságkötés jön létre ilyen módon, de ez a szám minden bizonnyal elenyésző a létrejött tartósabb vagy kevésbé tartós kapcsolatok számának összességéhez képest. Noha a Facebook és a hozzá hasonló közösségi hálók is alkalmasak lehetnek társkeresésre, igazán koncentráltan és könnyen átláthatóan az online társkeresők tudnak ebben a folyamatban segíteni.

Nem csupán az okostelefonok térhódítása jelenti a folyamatos innovációt ezen a téren. Időről-időre jelennek meg olyan új funkciók a társkereső oldalakon, amelyek mindegyike a sikeres pártalálást segíti elő. Egy biztos: az egyre sokszínűbb módszerekkel és technikai megoldásokkal előálló online társkeresés része az életünknek, és minden bizonnyal gyermekeink és unokáink életének is része lesz, az izgalmas kérdés az, hogy akkor vajon majd milyen formában fog működni.

Fotók: research.mena.yougov.com; pictures.4ever.eu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!