Bed&Love

Így tanulhatsz meg újra bízni - Van szerelem a csalódások után

Párkapcsolati szakértőnk, Orbán Nóra aktuális cikkében azoknak nyújt segítséget, akik úgy érzik, képtelenek újra bízni a nagy csalódás után. Fel a fejjel, létezik megoldás!

Na, most akkor szeretsz?

Ha azt mondod, szeretsz, az az első gondolatom, hogy meddig még? Mikor jössz rá, hogy mégsem vagyok annyira "olyan", mint amilyennek Te látsz? (Ehhez azért jó lenne tudni, hogy milyennek látsz, milyen is az az "olyan", nem?) Mikor derül ki, mint az eddigi összes kapcsolatomban, hogy nem vagyok egy főnyeremény és a legjobb lesz megszabadulni tőlem? Ez az én félelmem. Amíg ettől félek, nincs sok esélyem tisztán és bizalommal fogadni a szerelmet.

Ha el sem hiszem, hogy valakinek én lehetek az igazi, hogy élhetném meg valóságként mellette az "igaziságomat"? Állandóan elbizonytalanodom, pedig azt sem tudom, mire és kire vágyik igazán. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha elhinném, hogy én vagyok az, akit keresett. Már a szememben is azt láthatná, hogy jó helyen van.

Ha azt mondod, szeretsz, tudom, hogy így van. Ha én nem bízom abban, hogy amit mondasz, azt úgy is gondolod, benned nem bízom és leginkább magamban nem. Ha azt érzed, hogy nem bízom benned és nem hiszem el, amit mondasz nekem, egy idő után már nem látod értelmét elmondani. Ha nem mondod, kénytelen leszek magamra hagyatkozni. Magamra, aki azt gondolom, hogy nem vagyok elég jó senkinek, úgyhogy lassan bezárul a kör.

Ennél már csak az rosszabb, ha te sem bízol magadban. Duplakáosz. Sem magadban nem bízol sem abban, hogy tényleg szerethető vagy a párod számára. Ha nem hiszed el, hogy amit mond, azt úgy is gondolja, mit tehetne, hogy meghalld?

Egy igazi, boldog párkapcsolat alapja, hogy tudom, ki vagyok, bízom magamban és az értékeimben, mert akkor tudok bízni a páromban is. Így tudlak őszintén, szabadon szeretni téged is és elfogadni a szerelmedet.

Ha azon gondolkodom, hogy elhiszed-e, hogy szeretlek, pedig elmondom, hogy igen, benned nem bízom. Meg akarlak győzni, de minek? Ha te nem bízol magadban, úgysem fogsz hallani engem. A te dolgod, hogy alkalmassá tedd magad a szerelmünkre és az enyém is ez. Amíg magamat nem szeretem, nem fogadom el, mindig bizalmatlan leszek másokkal, akik szeretnek és elfogadnának. Magam fojtom meg a kapcsolataimat.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: heartofcommunication.com

Oldalak

Bed&Love
Sztárok
Amanda Bynes egykor Amerika egyik legkapósabb tinisztárjának számított, mára viszont csak árnyéka egykori önmagának. A minap meztelenül sétálgatott Los Angeles utcáin, ahonnan végül a pszichiátriára...
Fashion&Beauty
A nyolcvanas években kezdte szárnyait bontogatni, igazi aranykora viszont a következő évtizedre esik, amikor nemcsak modellként, de televíziós- és filmszínésznőként is krediteket szerzett magának....
Utazás
Kevesebb csapadékkal, de kifejezetten zord, barátságtalan hideggel folytatódik a hét.