Bed&Love

A koronavírus megölte a párok közti intimitást - hogyan élesszük mégis újra a lángot?

A közismert szexuálpszichológus, Hevesi Krisztina szerint fontos, hogy a koronavírus-járvány alatt is megőrizzük a harmóniát és a rugalmasságot párkapcsolatunkban, ennek pedig elengedhetetlen feltétele, hogy a hálószobában is megmutatkozzon az összhang a felek között.

A járvány megtépázta a kapcsolatainkat

A koronavírus-járvány nem pusztán a munka világát alakította át, nem kizárólag az életlehetőségeinket szűkítette be, de emberi kapcsolatainkat is átformálta. Különösen igaz ez a párkapcsolatokra. Egyes szerelmek a járvány beköszöntével végzetesen kihűltek, míg másokat csak közelebb hozott egymáshoz a vészterhes időszak. Mindazonáltal rengeteg kapcsolat az elhúzódó bezártság és a fokozódó stressz miatt futott zátonyra - nyilatkozta Hevesi Krisztina szexuálpszichológus a Borsnak.

"Ahogy ránk záródott a négy fal, felerősödtek a konfliktusok. 'Nem tudnál halkabban pislogni?' – szólt a népszerű mém, ami tökéletesen összefoglalta ezt az én-idő mentes helyzetet. Kiváltképp a második hullám a téli időszak depresszív hangulatával tépázta meg a kapcsolatainkat, olykor még a barátságokat, családi és munkatársi viszonyokat is" - fejtette ki a Borsnak Hevesi Krisztina. A szeretkezés az idegrendszer izgalmi állapotát igényli, élénkséget, amit a nyomott hangulatú, ingerszegény monotonitás sokaknál teljesen elvett. A közös otthon munkahellyé változott, '<<kötetlen>> napi 24 órás munkaidővel. A párok az együttlétek ritkulását sokszor a kapcsolatuk fokmérőjének tekintették: egész nap együtt vagyunk, s így sem kívánjuk meg egymást? - értékelte a helyzetet a szexuálpszichológus.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Bed&Love
Lifestyle
Immáron 10. alkalommal ítélték oda a Televíziós Újságírók Díját a legjobb tévés produkcióknak, műsorvezetőknek és televíziós színészeknek. A rangos kitüntetést ezúttal is a hazai sztárvilág...
Fashion&Beauty
Hamarosan felvehetjük a rövidnadrágokat, de ha érdekel, hogy melyik fazon lesz a divat idén, akkor nézd meg a cikkvégi galériánkat!
Home&Design
Két mexikói testvér nagyot álmodott és az egy szem szobanövényükből mára milliárdos értékű vállalkozást kreáltak.