Így strapálja le a testedet az, ha hosszú ideig nem szeretkezel

Nem várt változásokat hozhat az életedbe, ha valamilyen oknál fogva úgy döntesz, hogy abbahagyod a szeretkezést.

Rosszabb lesz a hangulatod

A szex félig fizikai, félig pedig lelki kontaktus, aktus, aminek során nemcsak az erőnlétedet tartod szinten, hanem a mentális egészségedet is. Az összebújás során valóban összebújtok, bőr a bőrrel érintkezik, ez az erős fizikai kontaktus pedig segít szabályozni a hangulatodat azáltal, hogy nagy mennyiségű oxitocint és endorfint szabadít fel. Kutatások is kimutatták, hogy a szex hiánya és a depresszió között van kapcsolat.

A vaginád fala meggyengül

Ha abbahagyod a szeretkezést, akkor a vaginád fala meggyengülhet, hiszen - hogy csúnyán fogalmazzunk - a nemi szerved nincsen "kihasználva". Ennek az lesz a következménye, hogy amikor majd újra ringbe szállsz, a szeretkezés bizony fájdalmas lesz. Főleg menopauza után fontos a rendszeres hancúr, mivel hozzájárul a vagina egészségéhez.

Hüvelyszárazsággal kell szembenézned

Azok a nők, akik ritkán bújnak ágyba és már a változókorban vannak, sokkal többet küzdenek a hüvelyszárazsággal. Nem elég, hogy az ösztrogén hormon mennyisége ilyenkor drasztikusan lecsökken, a nemi aktivitás hiánya miatt a vérkeringés is szegényes lesz, ami csak tovább fokozza a szárazságot.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.

Szólj hozzá Te is!