Biztosat a bizonytalanért?

Kapcsolatban élsz, de felkeltette az érdeklődésed valaki más, ugyanakkor szereted a párodat? Segítünk néhány tanáccsal, hogy újra tisztán láthass!

Azt hiszem mindenkivel előfordult már, hogy kapcsolatban volt valakivel, akit nagyon szeretett, de mégis összezavarta egy titokzatos idegen. Vagy éppenséggel nem is volt annyira idegen?  Ha te nem is, de az egyik barátnőd már biztos került hasonló szituációba, amikor téged hívott fel, hogy: „szerinted most mit csináljak?”. Sokszor tanácstalanul állunk az ilyen kérdések előtt, de mi most lerántjuk a leplet és segítünk neked megtalálni az okát, hogy miért vágyódsz más után, illetve a megoldásban is segítünk.

Lehetséges okok

Ha te magad keresed másik pasi társaságát…
…akkor először mindenképpen meg kell keresned az okát. Át kell értékelned a kapcsolatotokat. Minden rendben van otthon a pároddal? Mi az, ami hiányzik, amire mástól várod a megoldást? Miért lehet az, hogy átlátsz a rózsaszín felhőkön? Tedd helyre az érzéseidet, hiszen lehet, hogy csak az a baj, hogy kicsit ellaposodott a kapcsolatotok, amin könnyen segíthetsz. Menjetek el, csináljatok valamit kettesben vagy próbáljatok ki valami újat az ágyban. Ha minden erőfeszítésed ellenére sem változnak a dolgok, és folyton valaki más jár az eszedben, akkor cselekedned kell. Egy nőnek legyen tartása és legyen korrekt. Viszont egy fellángolásért ne hagyjunk ott egy olyan kapcsolatot, amelyben tulajdonképpen jól érezzük magunkat, inkább keressük mega  probléma gyökerét és oldjuk meg a gondokat.

Ha más keresi a te társaságodat…
… akkor mérlegelned kell.  Könnyen meglehet, hogy neked eszedbe sem jutna félre kacsintani, de folyton bombáznak bókokkal, SMS-ekkel, hívogatnak és akarva akaratlanul is belecsöppensz egy olyan szituációba, amelybe nem szerettél volna. Helyre kell tenned a dolgokat: adtál-e rá okot, hogy félreértés keletkezett? Ha úgy érzed, hogy igen, akkor kénytelen vagy megmondani, hogy hányadán is álltok. Nem szükséges belemenni egy olyan dologba, amelyet csupán a szavak és egy csábos szempár okozott.

Hogy tedd túl magad a csábításon?
Azt minden nő tudja, hogy a pasiknak egyik legnagyobb fegyverük a szövegük. Már biztos veletek is megesett, hogy olyan férfira figyeltetek fel, aki külsőleg korántsem volt tökéletes, persze azért nem volt rossz parti, de olyan szövege volt, hogy bárkit kibeszélt még a bugyijából is.

Ha úgy érzed, hogy szereted a párodat, és bármi áron vele maradnál...
...akkor egyetlen egy gyógymód van: le kell építened a csábítót, és el kell felejtened! Na de a felejtés nem mindig olyan egyszerű. Egy jó pasi, olyan mint a dohányzás: függőséget okoz. A cigit is csak úgy lehet letenni, ha egyszer és mindenkorra többet nem gyújtunk rá, így van ez a pasikkal is: se e-mail, se telefon, se chat, egyszerűen zárd ki az életedből!

Nem lesz könnyű, de megéri egy olyan kapcsolatért, amely működik. Egy idő után kiveszik a párkapcsolatból az izgalom, és újabb impulzusokra vágyunk, és mi nők hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezt egy másik pasitól kaphatjuk meg ismételten. Ez egyáltalán nem így van, hiszen az idő múlásával újra lecsendesülnek majd a pillangók a gyomrunkban, és megint tovább akarunk majd állni. De ez lenne a helyes? Ez lenne az út a boldogsághoz ugrálni egyik kapcsolatból a másikba? 

Valószínűleg sokkal boldogabbak lehetünk egy olyan kapcsolatban, amelyért megpróbálunk mindent megtenni, és érdemben meg tudunk tölteni tartalommal. Hiszen az esti sorozatnézésnél sokkal többet lehet kihozni egy kapcsolatból, csak oda kell figyelni a másikra és toleránsnak kell lenni. Egy jól működő kapcsolatban nincs helye harmadiknak egyik fél részéről sem. Egy kapcsolat szoros kötelék két ember között, amelyet csak akkor lehet megsebezni ha hagyják.
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!