A legjobb időtöltés a szerelmesek napján - még nem késő

Valentin-napon mi lehetne romantikusabb és meghittebb a pároddal végigbőgni egy szerelmes filmet? Segítünk kiválasztani, melyik filmet válaszd, hogy a Valentin-nap tényleg a romantikáról szóljon!

Valakinek az év legszebb napját jelenti, másokat a hideg rázza a rózsaszín szíves felhajtástól. Bármelyik oldalon is álljunk, a Valentin nap rohamosan közeledik. Ha épp szingli vagy, de Valentin-nap alkalmából vágysz a romantikára, akkor azért, ha pedig párkapcsolatban élsz, akkor azért érdemes leülni egy romantikus film elé Valentin-napon.

A szerelmesek ünnepére már nem csak a virág-és ajándékboltok készülnek teljes erőbedobással a szerelmes üzenetekkel és némi giccsel felszerelkezve, hanem a filmrendezők is. Manapság egyre divatosabb lett Valentin-napra időzíteni a romantikus filmeket, hogy február 14-én szerelmes párok ezrei árasszák el a mozitermeket. A filmgyártók tudják, hova kell nyúlni, hiszen a lányok mindent megtennének, hogy ez a nap a romantikáról szóljon, és mi lehetne romantikusabb, mint Bálint-nap alkalmából végigülni egy mozifilmet szerelmünkkel, amikor még az akciófilmeken nevelkedett pasik is hajlandóak kiperkálni a mozijegy árát szívük választottja kedvéért? Ez talán elég ironikusan hangzott, de egy kis romantika sosem árt még a legkőszívűbb férfiaknak sem, ezért lányok, nyugodtan rángassátok el a moziba vagy csak a kanapé elé a pasikat az este bemelegítéseként! De lássuk csak a rendezők Valentin-napi kínálatát, és hogy melyik filmet érdemes választanunk, amit a kedvesünk sem un majd halálra!

1. Holiday

A Holiday nem tipikusan Valentin napi film, hiszen karácsonykor játszódik, de a szerelmesek napján tökéletes lehet pároknak és szingliknek egyaránt Cameron Diaz és Kate Winslet szerencsétlenkedése, ahogy még ők sem boldogulnak a pasikkal. Kate talán hitelesebb a reménytelen plátói szerelmes Iris szerepkörében, Cameron viszont remekel a divatmániás, nagyvilági nő (Amanda) bőrébe bújva, aki a semmi, illetve a havas táj közepén magassarkúban tipeg a mézeskalácsházig, és a motoros redőny után nem tudja, hogy a kávéfőzőnek van konnektora is, hogy működhessen. Kate-re a komikánál drámaibb szerep jutott, Iris ugyanis a magányos klubok tökéletes példája. Évek óta epekedik egyik munkatársa iránt, akinek viszont csak a lány írói vénájára és néha egy kis etyepetyére van szüksége. Szakmailag és érzelmileg is kihasználja Irist, ráadásul épp házasodni készül, de örökös üzeneteivel azt sem engedi, hogy elfelejthesse őt az összetört szívű lány. Persze az álmok városában még így is megtalálja párját és boldogságát a Titanic hősnője, és bár játéka és szerepe nem marad majd meg olyan élesen emlékezetünkben, mint Rose-é, mindenesetre a plátói kínszenvedésről szóló mondatai, és végül az elmaradhatatlan happy end erőt ad még a legelkeseredettebb szinglinek is.

2. Valentin nap (Valentine's Day)

Nincs olyan ember, aki ne látta vagy ne hallott volna a nem éppen kreatív címmel rendelkező filmről, de legalább a címen nem gondolkoztak annyit. Azon már annál inkább, hogy a sztárparádén túl érdemes-e történettel is ellátni a Valentin-napot. Végül a „nem” mellett voksoltak, ami talán nem is baj. 2010 februárjában mondanivaló nélkül is minden lány elráncigálta párját a mozikba, és nem csak az ajándékboltokban dőlt a lé. A zsebkendők azért szárazak maradtak, de érdekes volt látni, hogy ilyen sok jó színész egy kupacon milyen felejtős filmet tud összehozni. Persze nem az ő hibájuk volt, hogy a Micsoda nő ikonját érzelmi analfabéta katonává, vagy a rossz fiús Ashton Kutchert térden álló papuccsá varázsolták. A történet sok szálon fut, így képtelenség lenne és nem is nagyon érdemes megjegyezni őket, de pár pillanat azért emlékezetes maradt: ahogy a Disney-énekes Taylor Swift kislányos bájjal szorongatja a nála kétszer nagyobb plüssmackót a liftben, vagy ahogy a neveletlen hercegnő Anne Hathaway mocskosan beszél szextelefonján a perverz ügyfelekkel. Kikapcsolódásnak, magányos búfelejtőnek vagy agyradírnak tökéletes, Valentin-napon pedig nem is kell ennél több.

3. Bazi rossz Valentin nap ( I Hate Valentine's Day)

A Bazi rossz Valentin nap címet viselő romantikus vígjáték már több jóval kecsegtetett, és végül nem is bántam meg, hogy megnéztem, ha másért nem, hát a főhősnő (Nia Vardalos) randizási elméletéért. Genevieve szerint ugyanis a párkapcsolat csak boldogtalanná tesz, és mivel virágárusként ő a romantika elkötelezettje, így csak öt randiig hajlandó találkozni a férfiakkal, amíg veszekedés és fájdalom nélkül megélheti az új izgalmakat, a bizsergést, a rózsaszín ködöt. A történet is érdekesebb a kasszasiker Valentin-napnál, hiszen nem egy napba próbálták belesűríteni egy tucatnyi világsztár történetét, hanem pont egy évbe egy pár történetét, Valentintól Valentinig. Így azért könnyebb dolga is volt a rendezőknek, és még mondanivalót is rá lehet fogni a találóbb címmel rendelkező filmre. Hogy végül van-e katarzis, vagy csak egy újabb romantikus filmmel volt dolgunk, amit úgyse veszünk elő többet, azt mindenki maga döntse el.

4. Nem kellesz eléggé (He's Just Not That Into You)

A Nem kellesz eléggé 2008 Valentin napi ajánlata volt, de olyan színes sztárparádét láthattunk, hogy lassan három év után is érdemes megnézni, és a Valentin-nap után visszanyerhetjük hitünket a több szálon futó filmekkel kapcsolatban. A film olyan nagyágyúkat vonultat fel, mint Jennifer Aniston, Ben Affleck, Scarlett Johansson vagy Drew Barrymore, a sztárparádéval mégsem fullad ki a film. Párhuzamosan láthatjuk a "főfőhősnő" Ginnifer Goodwint a férfiakat hajkurászó reménytelen szerelmes szerepében, Scarlett Johansson és Bradley Cooper, a szőke hajú, kék szemű álompár tiltott kokettálását, vagy a „dilemmás” Jennifer Connelly féltékenykedését. Szépen sorjában kiderül, hogy a külön szálon futó szerelmesek útja hányféleképpen keresztezi egymást, hányféleképpen nem kellünk valakinek, és hányféleképpen szalasztjuk el a szerelem lehetőségét. Azért a film nem ilyen lehangoló, csak más, mint a többi: Vagy megértjük és megfogadjuk a szájbarágott mondanivalót, vagy csak összebújunk párunkkal a képernyő előtt, miközben gyönyörködünk a színészekben, mindenképp egy két órás kellemes kikapcsolódásban lesz részünk.
 

Oldalak