Ilyen egy belevaló snowboard-királynő - Videó

Gyarmati Panka egy szemtelenül fiatal hódeszkás, aki elképesztő piruettjeivel és szaltóival teljes figyelmet követel a pályán. Ő az a lány, aki többszörös magyar bajnok, felnőtt Európa-bajnok és junior világbajnok, s ha minden jól megy, akkor az első magyar snowboardosként képviselheti hazánkat 2014-ben, a XXII. Téli Olimpián? Bingo!

Akinek a lábai alatt életében legalább egyszer volt már hódeszka, az pontosan tudja, mekkora tehetség és mennyi gyakorlás kell egy-egy komolyabb trükk elsajátításához. Aki még soha nem snowboardozott, talán el sem tudja képzelni. Én az első tábort erősítem, akik több-kevesebb sikerrel próbáltak már egyensúlyozni a deszkán, de szerényen szólva van még hova fejlődni… Ehhez ad most motivációt Panka, aki megkeresésemkor éppen nem a havat, hanem a felhőket szelte, útban Colorado felé.

Miért utazol az USA-ba?

Decemberben lesz egy világkupám Coloradóban, előtte pedig edzek, hiszen most ott vannak a legjobb lehetőségek a készülésre. Európában sajnos még nem nagyon nyitottak ki a parkok, a gleccserek pedig lassan zárnak.

Hány évesen volt először síléc a lábadon? Mikor és miért váltottál a snowboardra?

Három éves voltam, mikor elkezdtem síelni. Tizenegy lehettem, amikor snowboardra váltottam. Először apukám próbálta ki, így nekem is ki kellett. De mindig kerestem a kihívásokat. Miután elkezdett csúszni a deszka a lábam alatt, olyan jó érzés töltött el, hogy tudtam, végleg félre fogom tenni a sílécet.

Eszméletlen trükkökre vagy képes a pályán. Mégis honnan ez a vakmerő bátorság?

Úgy gondolom, ez belém lett nevelve. Már kiskoromban sok sportot próbáltam, de mindig is az extrém sportok jöttek be leginkább. Gyűjtöttem a kék-zöld foltokat, hiszen az volt a bizonyíték arra, hogy bátor vagyok.

Oldalak

Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!