Kávés chai latte házilag - Ezzel minden reggel tökéletesen indul

A chai számos ázsia és európai országban teát, a chai latte pedig egy tejes-fűszeres forró italt jelent. Általában csillagánizzsal, gyömbérrel, fahéjjal, kardamommal, borssal ízesítik, még felturbózhatjuk kávéval, úgy is nagyon finom.

Miklós Glória - gasztroblogger

A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet. Nézd meg őket te is!

Kávés chai latte házilag

Vannak előre elkészített chai latte keverékek is, amiket csak forró vízzel vagy tejjel kell felönteni és már készen is van. Ilyenek például a David Rio márka termékei, ám ezekben azért találni adalékanyagokat és elég drágák, szóval sokkal olcsóbban jövünk ki, ha saját magunknak készítjük el. Egy márkára sikerült rátalálnom, ami teljesen bio ez a Prana Chai, ám ez sem tartozik az olcsó kategóriába, de ez egy igazi különlegesség, aki nagy chai latte rajongó annak érdemes kipróbálni, itthon a My little Melbourne Coffee és a My Green Cup kávézókban láttam. Felfedeztem egy nagyon jó tea masala fűszerkeveréket, aminek az összetevői a feketebors, fahéj, gyömbér, kardamom, szegfűszeg, és a szerecsendióvirág. Ezzel könnyedén és gyorsan elkészíthetjük a chai lattet házilag. A Lehel piacon, a földszinten található keleti élelmiszereket árusító boltban lehet kapni.

Hozzávalók: (nálam egy nagyobb bögréhez)

  • 3 dl növényi tej (én a kókusztejet favorizálom)
  • 1 adag presszó kávé
  • 1 kk. tea masala fűszerkeverék
  • 1 csapott ek. masala chai tea vagy jó minőségű fekete tea
  • méz vagy bármilyen édesítő ízlés szerint

Elkészítése:

Felforraljuk a növényi tejet, majd beletesszük a teafüvet és picit állni hagyjuk. Leszűrjük, ezután hozzákeverjük a tea masala fűszerkeveréket és a presszó kávét, majd megédesítjük és már fogyaszthatjuk is. Ha már megvettétek a tea masala fűszerkeveréket feltudjátok hasznosítani chia pudinghoz is, melynek a receptjét itt találjátok.

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.

fotók:OrganicChicks

Lapozz még több egészséges receptért!

Oldalak

Sztárok
Majka felesége inkább Pápai Jocira adta le a szavazatát. Igazából a Belehalok már amúgy sem első YouTube-on.
Lifestyle
A lakó kertészkedni akartak a budapesti, XII. kerületi házánál, de hátborzongató dolog fogadta. A medencében két tetemet is talált.
Sztárok
Új lemezének fogadtatásáról, a női rapperlét mivoltáról és a siker hatásairól is kérdeztük Sisit, akivel a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján beszélgetettünk.