Ada blogja: A hétvégén adtunk az élvezeteknek!

Rá kellett jöjjek, hogy akkor születnek igazán jó ételek, amikor van kedve kreálni az embernek. Amit szeretettel főz, hiszen az érződék az ételen. Akkor tényleg a főzésre koncentrálsz és nem más felé jár az agyad.

A hétköznapokban sokszor a gyorsaság a fő szempont, így akkor nem mindig kreatívkodok. Viszont most ez a szép, nyárias idő teljesen megihletett és lázba hozott főzés terén. Hirtelen annyi mindent szerettem volna enni es csinálni, ami számomra ezt az évszakot jelenti étel terén, hogy nem győztem visszafogni magam.

Így a menüsor a következő lett: medvehagyma leves, balzsamos vegyes saláta csirkével, vegyes piros gyümolcsleves, tojásosnokedli fejessalátával, túrógombóc, friss limonáde, alma fröccs. Nyári íz orgia. És ha már így belendültem egy laza browniet is készítettem.

Hát adtam egy pofont a szénhidrátmentes diétámnak, de nem baj, néha belefér. Sokszor előfordult, hogy lett volna kedvem egy bizonyos ételhez, de féltem, hogy túl bonyolult a recept és inkább hagytam.

Aztán rá kellett jöjjek, hogy az ételek többsége nem igényel azért olyan nagy tudást, legalábbis azok, amiket én szeretek, így egyre több újdonságba merek belevágni. Ráadásul a neten már pillanatok alatt találni jobbnál jobb recepteket. Én próbálom mindig a klasszikus, eredti alapreceptet kiválasztani, de tény, hogy a többségét mindenki ízlése szerint módosíthatja.

Azt azért megfogfadtam, hogy nokedlit nem készítek heti szinten, mert a szaggatás jó kis inhüvelygyulladást okoz nekem és utána napokig fáj a kezem. De a végeredményért most megérte. A friss limonádé meg ilyen időben egyenesen a legjobb szomjoltó a világon. Pláne, ha nem az alján ragad a cukor. Pont ezért cukorszirupot is lehet hozzá készíteni és megoldva a gond.

Hajrá mindenkinek a nyári finomságok elkészítéséhez.

Oldalak

Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!