Recept

Rénszarvas zserbó

Hallottatok már a "Rénboo"-ról? Ha nem, akkor most elárulom, hogy én kreáltam őket és akkora siker volt, hogy most Veletek is megosztom a rénszarvas köntösbe bújt, zserbó ízű sütinyalókák receptjét!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Rénszarvas zserbó

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 75 ml habtejszín
  • 100 g eritrit
  • 25 ml tej (vagy növényi tej)
  • 25 g sima liszt
  • 25 g kókuszliszt
  • 50 g étkezési keményítő
  • ½ csomag sütőpor
  • 100 g dió, darálva
  • Sütigolyóhoz:
  • 50g dió, darálva
  • 2.ek cukrozatlan baracklekvár
  • 1 ek. eritrit
  • Csokoládémáz:
  • 95 g étcsokoládé
  • 1 tk. kókuszzsír
  • Díszítés:
  • színes szívószálak
  • szaténszalag
  • 1 csomag sós perec
  • 5 g olvasztott csokoládé
  • +oázis a dermesztéshez
  • díszítő toll (piros, fehér)

Elkészítés:

Alaptészta: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A lisztet, 100 g darált diót, keményítőt és a sütőport keverjük össze egy mélyebb falú tálban.

A tojásokat keverjük habosra egy kézi mixer segítségével, majd adjuk hozzá a tejszínt és a tejet (vagy növényi tejet). Keverjük egyneművé.

Az elkevert szárazanyagokhoz adjuk hozzá a tojásos masszát és keverjük össze, amíg piskóta tészta állagot nem kapunk.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. Tűpróbáig kb. 40-50 perc alatt süssük készre. Ha a tésztánk megsült, hagyjuk kihűlni.

Sütigolyó elkészítése: A kihűlt tésztát morzsoljuk darabokra. Fogjunk egy elektromos asztali aprítót és helyezzük bele a morzsát. Adjunk hozzá 1 ek. eritritet és 2 evőkanál baracklekvárt, majd 50 g darált diót.

Aprítsuk addig, amíg az összetevők egy gyúrható masszát nem alkotnak. (Ha túl lágy a tészta adjunk hozzá még darált diót. Ha összeállt, vegyünk ki belőle kis darabokat és a két kezünk között gyúrjunk/formázzunk közepes méretű golyókat és szúrjunk bele színes szívószálat.

A félkész golyókat tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a csokimázat. Ehhez, 100 g étcsokoládét vízgőz felett olvasszunk fel kókuszzsírral.

A lehűlt sütigolyókat a szívószál segítségével, mártsuk az olvasztott csokoládéba, szúrjuk egy oázisba és tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen. Addig tördeljünk perecet a szarvasok díszítéséhez.

Díszítés: Kb. 15 perc után vegyük ki a golyókat a hűtőből és a tetejükön két oldalra szúrjunk 1-1 összetört perecet.

Egy díszítő toll segítségével alakítsuk ki a rénszarvasok szemét és orrát(fehér díszítőtollal a szem fehér részét,pirossal az orr részt, olvasztott csokoládéval a szemgolyót, ), majd helyezzük vissza az oázisba és tegyük vissza a hűtőbe tálalásig.

Tálaláskor a szalagokból kössünk masnit a rénszarvasok nyakába.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...