Recept

Forró csokoládé, olvasztott mogyoróvajjal

Isteni ízkombináció, próbáljátok ki Karácsonykor, a gyerekek biztosan értékelni fogják ezt a szuper italt!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Forró csokoládé, olvasztott mogyoróvajjal

Hozzávalók:

  • 250 ml tej
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 250 ml habtejszín
  • Díszítés:
  • tejszínhab
  • 2-3 teáskanál méz
  • 1/4 teáskanál vaníliakivonat
  • olvasztott mogyoróvaj

Elkészítés:

Melegítsük fel a tejet egy serpenyőben és adjuk hozzá a mézet vaníliát és a mogyoróvajat. Várjuk meg míg az összetevők elolvadnak, de fontos, hogy ne forraljuk fel. A kakaót először kevés tejben keverjük csomómentesre mielőtt a tejhez adnánk.

Verjük keményre a tejszínhabot, majd adjuk hozzá a mézet és a vaníliakivonatot. Óvatosan forgassuk össze.

A mogyoróvajas forró italt öntsük bögrékbe, díszítsük a tejszínhabbal, majd a tetejére locsoljunk olvasztott mogyoróvajat.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...
Fashion&Beauty
A különféle izgalmas ruhatrendek mellett idén természetesen a figyelemre méltó cipőkből sem lesz hiány.