Étcsokis túródesszert málnapürével töltve

A túrórudit mindenki szereti. Tudtátok, hogy otthon is el tudjátok készíteni?

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Étcsokis túródesszert, málnapürével töltve

Hozzávalók:

  • 450 g túró
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 100 g eritrit
  • csipet só
  • 1/2 vanília rúd, kikapart belseje
  • 300 g étcsokoládé
  • 100 g málnalekvár
  • 10 g zselatinpor + 5x vízmennyiség (50 ml)

Elkészítés:

1.Az étcsokoládén kívül, minden alapanyagot összekeverünk. Finom, krémes állagot kell kapnunk amit tudunk formázni is.

2.Enyhén nedves asztalon 20 cm hosszú fóliát húzunk, amire a túró krémből egy csíkot teszünk fel, majdnem olyan hosszút mit a fólia.

3.A krém közepére kis kanál segítségével egy pici vájatot készítünk, majd feltöltjük egy csík lekvárral és egy kis túrókrémmel befedjük. A fólia segítségével feltekerjük a krémet ezáltal megformázzuk és szép henger formát kapunk.

4.Fagyasztóban lefagyasztjuk a rudakat majd a fólia eltávolítása után 6 cm-es darabokra vágjuk őket.

5.Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a fagyott túrórudakat egyenként bevonjuk csokival, majd sütőrácsra vagy zsírpapírra tesszük lecsepegni.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!