Édes köleskása, színes citrusokkal

Ez a színes csoda-tál, biztosan feldobja a reggeleteket!
Nem csak gyönyörű, hanem egészséges és finom is:

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Édes köleskása, színes citrusokkal

Hozzávalók:

  • 1 bögre köles (2 dl-es)
  • 6 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 kk fahéj
  • 2 ek méz
  • friss rózsaszín/piros húsú grapefruit, narancs
  • szeletelt mandula
  • friss menta
  • mazsola

Elkészítés:

A kölest mossuk át és csöpögtessük le. Egy lábasba tejet öntünk, hozzáadjuk a kölest, egy csipet sót, mézet és a fahájat.

Kis lángon, időnként megkeverve legalább, 35 percig főzzük. Ha már majdnem készen van, levesszük a tűzről, lefedjük és 10 percet pihentetjük.

Tálkákba szedjük, grapefruit szeletekkel tálaljuk, mandulával, mazsolával megszórjuk, friss mentalevelet tépkedünk rá.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!