Hop-on & hop-off Öffivel - Első januári túránk Bécsben

Mint minden turistás városban, Bécsben is vannak hop-on-hop-off buszok, amik körbevisznek az ismertebb helyeken, de mi jobban szeretjük átszelni a várost valamelyik gondosan kiválasztott Öffivel, azaz tömegközlekedési eszközzel. Most a 4A buszra esett a választásunk.

Indul a városnézés

Egy ismeretlen nagyváros gyors feltérképezésének kiváló módja, ha befizetünk az ugorj-fel-ugorj-le buszokra. Nincs ez másképp Bécsben sem. Viszont ha már korábban kipipáltuk a jelentősebb látnivalókat, érdemes átböngészni a busz- és villamosmenetrendeket, mert okosan választva remek és takarékos programokat állíthatunk össze magunknak egy napijegy birtokában. Egyik kedvenc kombinációnk az 1-es villamossal és a 4A autóbusszal megtett nagy kör.

Mind a két járat érinti a Karlsplatzot, ami a város egyik közlekedési csomópontja. Hosszú alagútlabirintus húzódik a Szecesszió házától az Operáig, megállnak itt az U1, U2, U4 földalattik, sőt a Badenbe induló Lokalbahn is, ami kényelmes megoldás a Shopping City Süd felkeresésére is. Nemcsak az aluljárókon keresztül barangolhatunk a tér alatt, hanem a föld alá szorult Wien folyócska csatornáját is be lehet járni a 3.MannTour segítségével az Orson Welles-féle kultuszfilm nyomdokain.

A Karlsplatz és közvetlen környéke önmagában is sok látnivalót kínál. A Karlskirche az osztrák barokk templomépítészet kiemelkedő alkotása. Mellette áll a Wien Museum állandó helytörténeti gyűjteményével és tematikus időszakos kiállításaival. A Resselparkban találjuk a bécsi városi vasút Otto Wagner-féle híres szecessziós pavilonjait.

Oldalak