Nem tudod, hogyan tovább a gyerek után? - Itt segítenek megtalálni a helyed

Közel 3 éve vagyok önkéntes egy alapítványnál. Tevékenységük nagyon fontos számomra, mert azon dolgoznak, és abban hisznek, hogy élhetünk olyan társadalomban, ahol a nők és a férfiak egyenlőek. Rengeteg programjuk van GYES-ről vagy GYED-ről visszatérő anyák támogatására. Ők Budapesten tevékenykednek, én viszont Tatabányán vagyok. Ezért körülbelül 2 éve kitűztem magamnak célul, hogy helyben is találjak, vagy éppen megteremtsek egy olyan helyszínt, amely befogad, és ahol segíthetek azoknak, akik pont ebben az élethelyzetben nem találják a helyüket.

Ha van terv, van folytatás

Miért is olyan fontos ez nekem? Mert már rengeteget írtam róla, de nekem is sok nehézségem akadt a GYES-ről visszatérve. Tulajdonképpen a saját bőrömön éltem meg, hogy milyen is pályaújrakezdőnek lenni. Nem könnyű, és ha nincs a családom, nincs az Alapítvány, nincsenek körülöttem a barátaim, biztosan másképpen élem túl.

Ez a sok-sok nem várt esemény felébresztett bennem néhány dolgot. Először is, hogy milyen szerencsés családom van. Másodsorban pedig azt, hogy mennyire fontos, hogy ha van rá lehetőségem, támogassam azokat, akik hasonló szituációban vannak. Mert nem az a cél, hogy rájuk borítsam, velem mi történt, nem az a cél, hogy elmondjam nekik, én hogyan másztam ki ebből. Az cél, hogy lássák, nincsenek egyedül. Más is átéli ezt. Másnak is nehéz. Nem szégyen, hogy nem mindig úgy alakul az életünk, ahogy előre megtervezzük. De legyenek mindig terveink, legyen mindig „B változat”, mert akkor van folytatás.

Fotó: dreamatico.com

Oldalak

Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...