DanceTraining, a nyílt titok

Tavaly útjára indult egy új edzésforma, ami minden részében kicsit más, mint a többi. Emlékszel még a régi tesiórákra? Ha jó tanárod volt, akkor általában több szakaszból álló, folyamatos érdeklődést fenntartó feladatokat kaptál, a végén egy kis játékkal. Nálunk a kidobós volt a nyerő, a jutalmunk a jó teljesítményért.

Na, a DanceTraining pont ennyire átgondolt, mintha most kellene elkezdened mindent, mintha egy jó testnevelő (és itt a szó legnemesebb értelmében mondjuk, hiszen gondolj bele: TEST-NEVELŐ, a szó magában foglalja a lényeget, a nemes mivoltát).

Tehát a bemelegítés, amellett, hogy pörgős, nem veszi el a kedved a lényegtől. Úgy térsz át magára az edzésre, hogy észre sem veszed. Nincs túlkoreografálva, hiszen nem ez a lényege, hanem a test minden pontjának átmozgatása, ami sikerült is!

Szépen vezet rá az egyes testrészek, izomcsoportok „felfedezésére”, mégsem akarsz belepusztulni, pedig folyamatosan mozgásban vagy.

Különlegesség, hogy igazi nyújtás van, nem egy két perces „szösszenet”, hanem valódi, ahogyan annak mindenhol lennie kellene. Az edző elegendő időt szán arra, hogy lenyújts, a leghelyesebb módokon. Az órák végére szinte mindenki „spárgaközeli” volt, pedig határozottan nem táncosokkal volt tele a terem! Értem ez alatt, hogy olyan szakirányú gyakorlatok voltak, hogy észrevétlenül is nőtt a teljesítményed, lazultak a merev izmok és inak, már egyetlen óra alatt, ami nem 45 perc, hanem 60!!!

A jutalmunk pedig egy kis szabad mozgás, pár perc tánc volt, ami egyben ritmusos, mégis főként az izolált mozgást célozta meg.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy ellensúlyozza mind a túlpörgetett aerobic edzéseket amikkel manapság találkozol, de messze túlszárnyalja a Zumba és társai hatékonyságát, ahol talán inkább az élmény számít, mint a valódi edzés.

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.