Agymenő blog - Cuki vagy, édes, avagy miért nem nézünk férfinak?

Nagyon rég fogalmazódik bennem, de ma megkaptam az utolsó lökést, hogy egy picit kritizálni merjem a férfiakat. (Még itt leszögezném, hogy tisztelem őket... Mármint azokat, akik megérdemlik.) :) Tehát egy kis pasicikizés fog jönni...

Szóval: teljesen átfordultak a dolgok, bár ez nem most kezdődött és szerintem még messze a vége. A pasik olyan nőies jegyeket vettek fel, ami kezd hátborzongató lenni. Valahogy nekem nem fér össze a férfiasság és a tökéletesre csiszolt külső. És itt nem az izomzatról beszélek! Bár az is része ennek az "érdekességnek".

Valahogy nálam a férfiassággal jár a divat iránti érdektelenség, ami nem azt jelenti, hogy képtelen felöltözni, de nem kap szívrohamot, ha a pulcsi nem illik tökéletesen a cipőjéhez. Fújják a márkákat, mint szél a havat, ha lelapul a hajuk vagy sapkát húznak, vagy rohannak csiszolni a hibán. Ezek nem egyedülálló esetek és érvől évre többen hódolnak a metroszexualitásnak.

Ismerek olyat, akinek tovább tart elkészülni, mint nekem, bár nőkhöz képest igen gyors vagyok... De akkoris, na! A pincérnek jobban vasalt a haja, mint az enyém. A számtekesnek a szemöldöke finomabban szedett az enyémnél, a pultos srác a szemem előtt keni magára a szemránckrémet, a manager illatosabb egy parfüm üzletnél, az edző teljesen feszesre szabatja a pólóit, ingeit (szabóval!), hogy tökéletesen álljon, az alakulatos talpig csiniben jár, a DJ hetente jár fodrászhoz, a vállalkozó több ruhát vesz, mint Victoria Beckham... És nem beszéltünk a borotvált lábúakról, vagy a talpig Gucciban feszítő csinikről. Nem lep meg már az sem, amikor felfedezem, hogy a kandúron alapozó van, megfelelő helyeken korrektor és azt ecseteli, hogy nem tudott elmenni szolizni miután befestette a szemöldökét, szempilláját, mert ugye, így szebb a szeme... A másiknak olyan manikűrözött a kacsója, hogy a legtöbb nő szégyenkezve dugná el a mancsait mellette.

A teremben is... Szinte mindegyik pasi jól összeillő szettekben jelenik meg. (Meg is kavarodom néha, hogy akkor most edzés van, vagy divathét? Ezen a ponton már meg sem lep a rommá sminkelt leányzó a futópadon, akinek a pacsulijától kapar a torkom.)

Hova lettek azok a pasik, akik csak alkalmakkor öltöznek ki, akik reggel egy laza hajtúrással, zuhannyal, néhány random fellelhető ruhadarabbal el tudnak indulni otthonról? Éltem együtt ilyennel és nem volt olyan érzésem, hogy igénytelen lenne. A zselé sem zavar korlátozott mennyiségben, persze, ne legyen vadkan, de lelkemre mondom, hogy nem fér a fejembe!

A pasi, az pasi... Nem szedi el az alapozód, nem nyúlja le a hajkiegyenesítőd és igazából az epilátorod is nehezen ismeri fel. Lövése nincs arról, hogy milyen márka van rajtad, a ruha korall, vagy piros színű-e, és a hajad hamvas barna, vagy gesztenye? Csupán annyit tud, hogy állat a séród, feszes a feneked és ez a ruha, amit most vettél legjobban a földön mutatna... Gőze sincs, hogy a Prada van-e rajtad, vagy egy no name cipő... Maximum az alapszínek és a sarokmagasság alapján tud besorolni. Legfeljebb 2 napszemüvege van, amit nem buli alapján osztályoz, hanem egy van sporthoz, egy vezetéshez. Slussz!

VISZONT: felismeri a motor hangján, ha nincs benne olaj, ki tud cserélni egy zárat, esetleg a villanykapcsolót is meg tudja javítani. Tanácsot ad az edzésben és órákat képes mesélni a munkájáról. Egy focimeccs (bármennyire is utálom, de lázba hozza), viszont eljön velem egy jégkorong mérkőzésre is. Felhajtva hagyja a WC deszkát és nem látja a problémát abban, hogy a papír kifelé, vagy befelé gördül-e?! Öröme a sör, nem a faxnis koktélok és 2 perc alatt pusztítja el a kaját, amivel fél napot robotoltál (nem számolja a kalóriákat, max ha pocakosodna, akkor picit kevesebbet eszik vagy többet mozog). Nem célozgat, hanem az "igen" és "nem" szavak szerepelnek a szótárában, érthetően, értelmesen kommunikál. Nem mesél arról, hogy milyen pulcsi, vagy kabát volt a haverján. (Tekintve, hogy egyre több a műveletlen, ostoba pasi.) Elmegy veled az erdőbe csavarogni és nem aggódik, ha piszkos lesz a topánja.

A szellemi igényességet felváltotta a külső indokolatlan tunningja, ezzel együtt nem látják el a klasszikus férfiak szerepét. Igen, egy férfi néha nyers, néha odacsap az asztalra, van humora és a zokniját képes a kanapé mellett hagyni... És nem jár "shoppingolni"! Ja, és nem tart csivavát, vagy egyéb ölebet, hanem kutyája van. Nagy, szerethető, macikat tartnak, amik nem sípolnak, mint egy gyerekjáték.

Már látásra úgy érzem többnyire, hogy tökösebb vagyok a 80%-uknál. Csoda, ha inkább nem ismerkedik az ember??? :D

Dilemma: mi, nők rontottuk el valahol valamit, vagy az evolúció simán beintett? Vannak még példányok, akik határozottan képviselik a férfi nemet, mégsem taplók... De igen alacsony ez a szám arányaiban és folyamatosan romlik. Hogy lehetne ezt megakadályozni, esetleg lassítani? A férfi sutaság keményítette meg a nőket, vagy a női keménység herélte ki a hímeket? Ha nem változik a helyzet, akkor hova vezet? Meddig tart a trendi csávók egyedfejlődése? Hány Hollywood-i rudit szül még generációnk?

De lehet, hogy csak simán a fajvédelmen kellene gondolkodni... Hiszen az állatokat is védjük, ha feltűnik, hogy csappan a számuk... nem?

Oldalak

Sztárok
Balogh Levente arról is lerántotta a leplet, milyen autók állnak nála otthon a garázsban. Nem szereti látványosan szórni a pénzt, ráadásul a lányai sem akarnak visszaélni hírnevével.
Sztárok
A Szex és New York sorozat sokunk nagy kedvence, ha viszont meghallod Sarah Jessica Parker döbbenetes elmélet, teljesen más szemmel nézed majd ezentúl az epizódokat.
Lifestyle
Ha régi házat veszel, amit szeretnél felújítani, akkor olykor számíthatsz néhány meglepetésre. A pár persze már azon gondolkozik, hogy mit kezdjenek vele.