Agymenő blog - Azt hisszük, hogy mindenre van idő, pedig nincs

Reggel megszólalt egy régi dal a rádióban a következő szöveggel: "Adj egy percet nekem az életedből..." Rögtön vágtába kezdtek a gondolataim... Agymenés: szokás szerint :) :) :)

Az emberek örökké halogatnak, azt hisszük, hogy mindenre van idő. Pedig nincs! Ezt jobb az eszünkbe vésni. Ez nem azt jelenti, hogy rohanni kell, pánikolva kapkodni. Sokkal inkább azt kellene tudnunk, hogy vannak pillanatok, lehetőségek, alkalmak, amik soha nem térnek vissza, vagy jobb esetben lehetőségként megmaradnak, csak a mód változik, az időzítés nem lesz tökéletes. Nincs mindig holnap és nincs mindig legközelebb. Ma és most van, a pillanatok, amikben létezünk. A pontosság fontos, csakúgy, mint felismerni az adott pillanat lehetőségét.

Koncentráltan, instant élünk, nem hagyunk időt bizonyos dolgokra, folyton hajtogatjuk: majd, legközelebb...stb. Ezek mind lemondások, beletörődések, esetleg figyelmetlenségek. Igen, azt pontosan tudni kell ehhez, hogy mire van szükséged és mi a fontos? A számítógép is 1-0, tehát igen és nem; köztes megoldás nem létezik. Ha repül feléd egy labda eldöntheted, hogy elkapod, vagy végignézed a röppályát és a puffanást. Nem mindig kell elkapni, viszont tudnod kell, hogy holnap nem biztos, hogy ismét feléd fogják dobni, nem biztos, hogy ugyanazt a pöttyöset és egyáltalán nem biztos, hogy ugyanonnan jön. Tehát a mi életünk is pontosan így épül a döntéseink által: igen-nem, 1-0.

Fel kellene ismernünk az elvesztegetett időt, hogy értéke legyen. Bátor kijelentés, de mindig, mindenkinek vannak adódó lehetőségek az életében, szinte percről percre, óráról, órára. Nem telhet el nap úgy, hogy ne jönne valami feléd(munka, barátság, bármi)... Ne söpörd félre!

Szánj időt olyan dolgokra is, amik nem tűnnek annyira fontosnak, mégis jók. Adj időt a munkának, a mozgásnak, a szeretetnek és a bánatnak is, hiszen mindennek oka és célja van. Semmi nem létezik önmagában.


Az időt végtelennek érezzük, olyan valaminek, ami sosem fogy el, pedig... Egyszer biztosan nullázódnak a számlálók. Akkor fogod a legjobban sajnálni, ha figyelmetlenül éltél. Ennél nagyobb felelősség, hogy mások idejével mit kezdesz? Isten nem adott jogot az uralkodásra embernek az ember felett, az isteni származású uralkodókat is mi találtuk ki. Ergo nem adott jogot arra sem, hogy más emberek idejét birtokold. És itt a dalból kiragadott szavak lényege: ha valaki időt ad neked az övéből, azzal bánj jól! Csupán ennyi a lényeg... :)

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Ezt a gyakorlatot bárhol és bármikor könnyedén elvégezheted, de vigyázz, mert garantáltan megedzi az izmaidat!
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!
Lifestyle
Olvass tovább, hogy megtudd, milyen ágynemű anyagok biztosítják a nyugodt alvást a legmelegebb éjszakákon is.