Bounty torta

Ha te is imádod a kókusz és a csokoládé egyvelegét, ezt a receptet neked találták ki!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Bounty torta
Hozzávalók:
Piskóta:
- 12 dkg mandula őrlemény
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 ek kakaópor
- 3 db tojás
- 2 ek méz
- 1 dl tej
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
Krém:
- 25 dkg kókuszreszelék
- 4 dl kókusztejszín
- 3 ek cukor
- 1 csomag expressz zselatin
- 3 ek kókuszkrém
Csokimáz:
- 50 ml víz
- 50 g étcsokoládé
- 50 g kakaópor
- 2 ek kókuszreszelék
- 1 ek cukor
- 3 ek mogyorókrém
Elkészítés:
- A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojásokat elkezdjük a mézzel habosra keverni, hozzáadjuk a tejet, és hozzáöntjük az összekevert száraz anyagokat.
- A masszát sütőpapírral bélelt torta karikába tesszük, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni, de a torta karikából nem vesszük ki.
- A kókusztejszínt elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a kókuszkrémet, a kókuszreszeléket, a cukrot és végül az expressz zselatint, majd a krémet lehűtjük és úgy töltjük be a torta karikába.
- A csokimázhoz gőz felett megolvasztjuk a csokit, a kakaóport, és a vizet. Hozzákeverjük a cukrot, a mogyorókrémet és a kókuszreszeléket. Majd hűlni hagyjuk, és ráöntjük a tortára.
- A tortát másfél, két órára visszatesszük a hűtőbe és csak utána vesszük le a torta karika szélét, ha megdermedt.





























