Bounty torta

Ha te is imádod a kókusz és a csokoládé egyvelegét, ezt a receptet neked találták ki!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Bounty torta

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 12 dkg mandula őrlemény
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek kakaópor
  • 3 db tojás
  • 2 ek méz
  • 1 dl tej
  • 1 kk sütőpor
  • 1 csipet só

Krém:

  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 4 dl kókusztejszín
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 3 ek kókuszkrém

Csokimáz:

  • 50 ml víz
  • 50 g étcsokoládé
  • 50 g kakaópor
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 1 ek cukor
  • 3 ek mogyorókrém

Elkészítés:

  1. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojásokat elkezdjük a mézzel habosra keverni, hozzáadjuk a tejet, és hozzáöntjük az összekevert száraz anyagokat.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt torta karikába tesszük, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni, de a torta karikából nem vesszük ki.
  3. A kókusztejszínt elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a kókuszkrémet, a kókuszreszeléket, a cukrot és végül az expressz zselatint, majd a krémet lehűtjük és úgy töltjük be a torta karikába.
  4. A csokimázhoz gőz felett megolvasztjuk a csokit, a kakaóport, és a vizet. Hozzákeverjük a cukrot, a mogyorókrémet és a kókuszreszeléket. Majd hűlni hagyjuk, és ráöntjük a tortára.
  5. A tortát másfél, két órára visszatesszük a hűtőbe és csak utána vesszük le a torta karika szélét, ha megdermedt.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2