Áfonyás joghurt házi granolával
Reggelire vagy desszertnek is kiváló választás ez az egészséges finomság.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Áfonyás joghurt házi granolával
Hozzávalók:
Áfonyás joghurt:
- 500 g natúr joghurt
- 100 gerezd méz
- 1 csomag fagyasztott áfonya
- 1 csomag friss áfonya
Házi granola:
- 80 g szőlőmagolaj
- 200 g zabpehely
- 100 g mandula
- 50 g dió
- 200 g méz
- 2 ek mandulaliszt
- 1 tk vanília őrlemény
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Simára keverjük a szőlőmagolajat és a mézet.
- Egy közepes tálba öntjük a zabpelyhet, a durvára vágott mandulát, és a diót, végül a vanília őrleményt, a mandulalisztet és egy csipet sót.
- A zabpelyhes hozzávalókat a mézes összetevőkhöz keverjük úgy, hogy utóbbi bevonatot képezzen rajta.
- Egy tepsi aljára helyezzük a sütőpapírt úgy, hogy előtte alatta majd felette kivajazzuk.
- Az így kapott masszát a tepsibe terítjük és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 30-35 perc alatt aranybarnára.
- Hagyjuk kihűlni, majd egy fakanál segítségével összetörjük.
- Egy tálba szedjük a joghurtot és megszórjuk házi granolával.