Sajttekercs recept
A sajt szerelmeseinek kötelező elkészíteni ezt a receptet, hiszen ennél finomabbat még tuti, hogy nem ettek.
Hozzávalók
- 20 dkg edámi sajt
- 3 tojás
- 2 db campingsajt
- petrezselyem
- 20 dkg sonka
- póréhagyma
Elkészítés
Az edámi sajtot csomagoljuk be folpackba, majd celofánba. Ezután dobjuk be forró vízbe, és 40 percig forraljuk. Ha letelt az idő, akkor csomagoljuk ki és nyújtsuk ki olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Törjünk össze 3 főtt tojást, nyomjunk rá 2 campingsajtot, és adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és egy kis darab póréhagymát szeletelve. Aprítsuk fel a sonkát és azt is keverjük hozzá. A kinyújtott sajtot végül kenjük meg a sajtkrémmel, és tekerjük fel. Hideg helyen tartsuk, majd vékony szeletekre vágva tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Sajtos stangli - Katt ide!