Kakashere pörkölt recept

Ez az étel a pörköltek királya! Aki szereti a magyar ízeket, annak kötelező elkészíteni az alábbi receptet.

Hozzávalók

  • 50 dkg kakashere
  • 30 dkg kakastaréj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • pirospaprika
  • 1/2 kk gyömbérpor
  • 1 dl száraz vörösbor

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát a felforrósított olajban sárgásra pirítjuk, és meghintjük pirospaprikával. A jól megmosott és megtisztított kakastaréjokat és kakasherét belekeverjük, és rövid ideig pirítjuk. Felöntjük a vörösborral és 1 dl vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a gyömbérport. Lassú tűzön pároljuk, amíg a hús megpuhul, és rövid, mártássűrűségű leve marad. A lila hagymákat megmossuk, felkarikázzuk, gyengén megsózzuk, és ezzel díszítve tálaljuk. Köretként vajas burgonyát vagy köményes burgonyát adunk hozzá.

Ezt is ajánljuk: Vörösboros nyúlpörkölt - Katt ide!

Fotó: starfishandchaoss.blogspot.com

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...