Sajtos stangli recept

Nincs olyan pékség vagy ABC, ahol ne lehetne sajtos stanglit venni, ennek ellenére ha van időnk, akkor készítsük el inkább otthon.

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg margarin
  • 1 ek étolaj
  • 2 kk só
  • 1 ek cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 dl víz
  • reszelt sajt

Elkészítés

A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a sót, az olvasztott margarint, és az olajat. Ezután hozzáadjuk a vizet és az élesztős tejet is, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva pihentetjük, és a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát gyúrólapra borítjuk, és 8 részre osztjuk. A tésztadarabokból kis cipókat formázunk, melyeket vékony ovális alakú lappá nyújtunk, kiflikké feltekerünk, és hullámos sütőlemezre helyezünk. Letakarva újra kelesztjük, amíg láthatóan megnőnek. A tetejüket megkenjük vízzel és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Ezt is ajánljuk: Sajtos sonkatekercs - Katt ide!

Fotó: lohmannshof.de

Oldalak

Lifestyle
Az Aldi természetesen elkezdte a teszteket ezzel kapcsolatban, de rájöttek, hogy nem fog működni. Lehet, kellene még egy is kis idő neki?
Lifestyle
Az Oroszlán egy forró tavaszi románc vár. Íme, a májusi előrejelzésünk!
Utazás
A legendás festmény előtt évek óta túlzsúfoltság van.