Sajtos sonkatekercs

A sonka és a sajt külön-külön is hihetetlenül finom, de ha egy ételben vegyítjük a kettőt, akkor valami istenit kapunk.

Hozzávalók

  • 40 dkg nyers füstölt sonka
  • 15 dkg óvári sajt
  • 20 dkg angol zellerszár
  • 10 dkg paradicsom
  • 40 dkg paraj
  • 4 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 tojás
  • só, bors, őrölt fehérbors

Elkészítés

A paraj szárát letépkedjük, bő vízben megmossuk. Forrásban lévő vízbe tesszük, és ha a víz ismét felforr, leszűrjük, hideg vízben mielőbb lehűtjük, lecsorgatjuk, kézzel kinyomkodjuk. Serpenyőben olvasztott vajban átforgatva, saját levében 4-5 perc alatt puhára pároljuk. közben sóval, borssal apróra vagdalt fokhagymával ízesítjük, tálalásig melegen tartjuk. A zellerszárat kb. olyan hosszúságú darabokra vágjuk, mint a sonkaszeletek szélessége. Enyhén sós vízben 5 percig főzzük, és leszűrjük. A vékony sonkaszeletekbe egy-egy darab zellerszárat göngyölünk. Tetejére vékony szelet sajtot teszünk, és forró sütőben vagy grillsütőben addig sütjük, míg a sajt kissé megpirul. Vajban átforrósított paradicsomcikkekkel, fokhagymás parajjal és főtt tojásokkal tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Pulykakolbász gazdagon - Katt ide!

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Oldalak

Lifestyle
Te elgondolkoztál már azon, hogy mik azok a dolgok, amik mindig megtalálhatóak a hűtődben és a konyhádban? A hollywoodi filmekben általában mindig látunk sört a hűtőben, de az nincs a magyarok...
Sztárok
Kevesen tudják, de bizony Jennifer Lawrence-nek két bátyja is van, akik gyakran megtréfálták gyerekkorában, ám ennek ellenére mindig is szoros kapcsolatuk volt a testvéreknek, és ez így van a mai...
Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...