Pásztortarhonya egy kicsit másképp - A kísérletező kedvűeknek

Néhány héttel ezelőtt már megosztottuk veletek a pásztortarhonya elkészítési módját. Aki azonban hajlandó arra, hogy eltérjen a hagyományos recepttől, és minden földi jóval felturbózza ezt az isteni magyaros fogást, az jól figyeljen! Íme, a pásztortarhonya egy kicsit másképp!

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 1 szál parasztkolbász
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 50 dkg tarhonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál pirospaprika

Elkészítés

Első lépésként pirítsuk meg a szalonna felét, és dinszteljük meg rajta a hagymát. Tegyük rá a zúzott fokhagymát, a felaprított paprikát, a paradicsomot és a csípős paprikát, és pároljuk 8-10 percig. Ezután adjuk hozzá a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá köménymagot. Pár percig hagyjuk, hogy a keverék felpiruljon, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje.

Egy másik edényben süssük föl a szalonna másik felét, majd pirítsuk meg rajta a tarhonyát. Ha a hús már puha, akkor keverjük össze a tarhonyával, tegyük bele a felkockázott burgonyát és a felkarikázott kolbászt, és főzzük finomra. Bár az elpárolgó vizet egy kicsit mindig pótolnunk kell, törekedjünk arra, hogy mire minden megpuhul, addigra ne maradjon az ételen sok lé.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: pinterest.com

Oldalak

Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle