Almás-édesburgonyás-kelbimbós serpenyős csirke - Tökéletes kombináció
Az alma, az édesburgonya és a kelbimbó is kiváló ízt ad a csirkének. Ha nem hiszed, olvasd el receptünket és készítsd el a következő fogást! Nem bánod meg!
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 450 g kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
- 1 tk só
- 4 szelet vastag szalonna
- 3 csésze kelbimbó
- 1 közepes édes burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 alma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk apróra vágott friss kakukkfű
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csésze alaplé
- 1/2 tk fekete bors
Elkészítés
Olívaolajon a besózott és felkockázott csirkemellet nagyjából 5 perc alatt pirítsuk meg. Tegyük ki a húst egy tányérra, a serpenyőben pedig süssük meg a felaprított szalonnát. Ha megsült, egy papírtörlővel kibélelt tányérra szedjük ki, a serpenyőben pedig hagyjunk egy kicsit a kisült zsírból és erre szórjuk rá a megtisztított és félbevágott kelbimbót, a hagymát és a felkockázott édesburgonyát. Sózzuk meg, majd kevergetve pároljuk 8-10 percig. Ezt követően jöhet hozzá a felkockázott alma, a bors, a kakukkfű és a fahéj, végül pedig a húsleveslé. Ezután pár percre tegyük bele vissza a félretett húst és a szalonnát, majd tálalhatjuk.