Balzsamecetes serpenyős csirkecombok - Extra paradicsommal
A csirkecombokat egy kis paradicsommal és balzsamecettel igazán különlegessé varázsolhatjuk. Máris mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 4 csirkecomb
- 2 ek olívaolaj
A páchoz
- ½ ek pirospaprika
- só, bors
- 5 nagy gerezd fokhagyma
- ⅓ csésze balzsamecet
- ⅛ csésze méz
A szószhoz
- ½ tk pirospaprika
- só, bors
- 5 nagy gerezd fokhagyma darált
- 400 g koktélparadicsommal
- ⅓ csésze balzsamecet
- 1 csésze száraz fehérbor
Elkészítés
Készítsük el a páclét, majd tegyük bele a csirkecombokat. Forgassuk át és több órán keresztül pácoljuk. Ezután tegyünk 2 evőkanál olajat egy serpenyőbe, hevítsük fel, majd tegyük bele a bepácolt húst. Pár perc alatt süssük át mindkét oldalát, majd vegyük ki a húst egy tányérra. A serpenyőbe ezt követően tegyük a zúzott fokhagymát, majd a balzsamecetet és a bort. Végül tegyük bele vissza a húst, ízlés szerint fűszerezzük, és oszlassuk el rajta a megmosott és félbevágott koktélparadicsomokat. Az egészet rakjuk be 190 fokra előmelegített sütőbe, és süssük készre.