Az igazi nő

Az emberek gyakran ítélkeznek az olyan nők felett, akik önállóak, értéket halmoznak, építik magukat. Azon kívül, hogy túlgondolják ezt a vélt keménységet, nem gondolnak bele az okokba.

Otthon és állandóság

Egyrészt egy nő alapvető ösztöne az otthon létrehozatala, a tartós értékek halmozása. Legyen az családban, vagy egyedül. Egy nő állandóságra törekszik. Ezért szeretjük a szép, igényes lakást, vagy a nagy, biztonságos autókat. A mi fajtánk nem várja el, hogy más vegye meg, de érzi ezeknek a stabilitását. Takarít, vigyázva mossa a drága ruhákat, ápolja a padlót, vigyáz a kanapéra. Kevesebbet vásárol, viszont olyat, amibe érdemes befektetni. Nem hisz a gagyiban! Egy igazi nő gondoskodik az autójáról, szervizbe viszi, nem cseréli le 2-3 évente, inkább energiát fektet bele, hogy minél inkább tartós legyen. Ez az ösztön lehet anyai, vagy bármilyen bélyeggel ellátott, de így, vagy úgy megnyilvánul. Teljesen mindegy, hogy egy cégnél dolgozza halálra magát, feláldozva a szépségét, fiatalságát, vagy a család oltárán áldoz... a cél mindig ugyanaz: maradandóvá tenni, megőrizni azt, ami van. Haladni előre, de stabilan és okosan, úgy, hogy közben minden érintett vágya, álma lehetőséget kapjon a beteljesülésre.

Egy szép lakás, egy autó, egy bunda... mind maradandók. Aki sokat csalódik, elkezdi ezeket egyre fontosabbnak érezni, hiszen stabil pontokká válnak, nem okoznak csalódást, ha megfelelően gondoskodnak róluk.

Néha látni kell a dolgok mögött a cselekvést, hogy hány nő adott szeretetet, gondoskodást, törődést, figyelmet... és cserébe csalódást kapott. Hiába tartja karban, hiába ápolja a kapcsolatot, fejleszti és tölti meg tartalommal... az instabillá válik és minden befektetett, önzetlen energiája ellenére nem viszonozzák megbízhatósággal a lépéseit. A tárgyak nem bántanak, nem tesznek irreális lépéseket és legfőképp nem fordulnak önmaguk ellen. Ez az a csalódás, amit a tárgyak nem okoznak. Az elvégzett munka a munkahelyen pedig... ha nem is mindig hoz kitüntetést, de elégedettséggel tölti el, az ellenértéke pedig biztonságot ad.

Fotó: trishadey.wordpress.com

Oldalak

Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle