Agymenő blog - Sokkot kaptam a női magazinoktól

Filmek tömkelege zúdul rám, a könyveket rongyosra olvastam, felüdülésnek kezembe vettem egy nagyon trendi kis divatlapot. Cél: felüdülés, divatpláza a kezemben ahelyett, hogy az üzleteket járnám. Eredmény: pofaleszakadás!

Direkt nem írom a magazin címét, mivel azonnal hozattam még a két másik piacvezetőből is. Tehát birtokomban volt a saját meghatározásuk szerint márvadó magazinok nagyja a női léthez. A szemem kistányérnyi nyagyságokat öltött. Igen, pár hónapja nem volt szerencsém ezekhez és akkor sem volt időm komolyabban belenézni. Megskubiztam a rucikat, kinéztem mi a jó, elmentem, megvettem, ennyi. (Pont erre jók ezek a lapok.) Most viszont időm engedte, hogy az "egyéb" kategóriát átnézzem. DÖBBENET!

Nem értettem mitől hülyülnek el a nők, lányok, mitől gondolják, hogy a szőke herceg bemasíroz az életükbe egy fehér lovon, a munkahelyükön körömreszelésből kell jeleskedni, a divatos cuccok jelentik a szofisztikáltság csimborasszóját és miért nem ismerik fel a tűzhelyet???

Nos, a bűnösök egy igen jelentős részét a kezemben tartottam. Csupa csillám, habkönnyű gondolatok, annál kegyetlenebb diéták és olyan csábítási trükkök, amitől a legtöbb férfi sikítva röhögne, de legalábbis gyorsabban illanna el, mint a kínai piacos pacsuli illata.

Ez most komoly???

Az újság elsorolja miért is jobb egy kutya, mint egy pasi... WTF??? Hogy lehet egy kutyához hasonlítani egy férfit? Mindezt vicces felhang nélkül.

Következő sokk: a nyár vészesen közeleg és ez remek alkalom a praktikákra. Khm... Csajok, ezek nem praktikák, hanem oltári baromságok! A párod nem fog jobban szeretni, ha minden áldott nap elrángatod valahova, vagy lejegeled a kedvenc testrészét... Igen, ilyet is olvastam :))) (Egy ilyen kiadás után komoly forgalom lehet a balesetin) :D

A magazinleírások szerinti archetípus

Tulajdonképpen olyan nők kézikönyvét tartottam a kezemben, akik életképtelenek. Igen, szó szerint, mert a nőiesség itt kimerül a magassarkúban, némi fehérneműben és egy tál eperben... Remélem az olvasók töredéke sem veszi ezeket komolyan.

Aztán rádöbbenek, hogy mégis. Hihetetlen sokan vannak akik pusztán a külsejükkel próbálnak elérni mindent. Persze, van akinek sikerül is, de ezek nagy százalékban csak átmeneti sikerek. Hol van az a nő, aki gondolkozik, dolgozik, sportol, sír, örül, vitatkozik, nem hord 20 centis ölebet magával, jól vezet és remekül főz???

Miért akarnak minket arra tanítani, hogy mindenki királylány? A szépség, az ész és a talpraesettség kizárják egymást? Adott egy pasi, akivel remekül érzed magad. Fogod ezt az eszeveszett kézikönyvet és megpörgeted az agyát, mint a szerencsekereket... Mire számítasz? Elszédül és kidobja a taccsot. Ez a normális. Hol vannak a klasszikus pillanatok? Igen, néha jó ágyba kapni a forró csokit, de alapvetően mennyivel rosszabb összedobni egy finom reggelit és visszabújni az ágyba? Nők vagyunk, vannak szerepeink, pláne otthon. A munka az más kérdés, de egy nőnek nem az a feladata, hogy a szépségét jóra használja?

Most véged baby! :)

Ne izgulj, gyorsan ledarálom: az egy plusz, hogy valaki jól néz ki, azonban a melegség, a kedvesség, az értékes beszélgetésekhez ész is kell. Kell, hogy valamiből táplálkozzon. Ha nem adod meg az otthon melegét, akkor Te miért várod el? Miért igyekszünk ledobni az igazi női szerepeket és felvenni az ostoba babák tulajdonságait, hogy aztán meghasonuljunk vágyainkkal?

Ezt most nem boncolom tovább, lesz még elég alkalom, hogy részenként végigvegyük a dolgokat, de könyörgöm, legalább magunknak ne hazudjunk, ne akarjunk mások lenni, mint amik vagyunk: NŐK!

És ezeket a magazinokat... Maximum ruhakatalógusnak használjuk, a cikkeket el se olvassátok, mert minden elolvasott mondatnál kétszer annyi agysejted lesz öngyilkos, mintha ledöntenél egy üveg vodkát tisztán.

Ideje begyújtani velük... hideg van! ;)

Oldalak

Sztárok
Nehéz megmondani, hogy ki Magyarország legdögösebb nője, vagy éppen férfija. A felsorolásban feltűnt Ördög Nóra, és persze Szoboszlai Dominik neve is.
Lifestyle
Magyarország egyik felén őszies, míg a másik felén tavaszias-nyárias hőmérséklet fog uralkodni. Megmutatjuk azt is, milyen időjárásra kell számítani a hétvégén!
Sztárok
Sokáig nem lehetett tudni, milyen szándékai vannak Vilmos hercegnek fivérét illetően, információk szerint azonban a trónörökös mostanra végső elhatározásra jutott.