Juhász Eszter - okleveles gyógytornász, fizioterapeuta

Szakmai pályafutásom

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán végeztem, már egyetemi éveim alatt vonzott az ortopédia és a traumatológia is, amelyek a plasztikai sebészethez hasonlóan, a betegek állapotában rövid idő alatt jelentős pozitív változást hozhatnak. Diplomával a kezemben a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház ortopédiáján kezdtem dolgozni. Szakdolgozatomban az alsó végtaggal foglalkoztam, ebből szakvizsgáztam. Gyakori volt a kórházban a térdszalag plasztika és az Achilles-ínszakadás műtétek utáni rehabilitációja, de sportolókon is végeztünk stabilizációs tréningeket.

Közegészségügyi tapasztalattal a hátam mögött Budapesten kerestem állást, de már a magánszférában. Csábítóak voltak a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő gyógytornászok számára kínált lehetőségei.

Miben segíthetek?

Munkám középpontjában a manuálterápiának és a sportolók kezelésének kombinációja áll, és ezzel is összefüggésben a Kinesio Tape használata. Ez utóbbival jelenlétem nélkül, 0-24 órában gyógyíthatom a pácienseket. A kezelés után felhelyezett tape-pel a terápia fél órája alatt elért eredményt konzerválom. Az otthonra kapott mozgásgyakorlatokat elvégző páciensnek csak a tape hatásának elmúltával kell ismét visszajönnie.

Egyéb végzettségeim

A Kinesio Tape-pel kapcsolatos alap, haladó, sport tematikus, speciális kurzusok mindegyikét és a régen primal move, most már ground and force method névre hallgató, elemi mozgásmintákra épülő képzést is elvégeztem. Ez utóbbival babakorunk kényszertartások, mozgáshiány miatt leépült mozgásformái (mászás, forgások) építhetők vissza.

Az SMR-nek (Self Myofascial Release) nevezett masszázshengerrel történő terápia alkalmazásához is megszereztem a szakértői szintet. Használatát néhány gyakorlat alatt megtanítom, így a páciens otthon is kezelheti magát. Szervezetünk öngyógyító, mi csak rásegítünk a folyamatra. Ez az eszköz is erre hivatott. Trigger Pont terápia végzésére is van jogosítványom, 2015 szeptemberében a Mulligan terápia elsajátítása következik.

Jógázom és jógaoktatókat is oktatok. Tanítom, meddig terjedhet a jóga kompetenciája, mihez kérjék gyógytornász segítségét, és mihez merjenek maguk is hozzányúlni.

Itt tudsz tanácsot kérni

BUDAPESTI MOZGÁSSZERVI MAGÁNRENDELŐ

Cím: 1111, Budapest Budafoki út 15.

Telefon: +36-70-425-8590

E-mail: info@bmm.hu

Weboldal: bmm.hu vagy juhaszeszter.bmm.hu

Eddig megjelent cikkek

Csodát tesznek a színes szalagok? Eláruljuk a Kinesio Tape titkát!
Egészség
A legújabb gyógyítási technikák közé tartozó Kinesio Tape (magyarul kineziológiai tapasz) egy manapság egyre divatosabb...