Dr. Bezzegh Attila, az orvosi laboratóriumi diagnosztika és mikrobiológia szakorvosa

Bemutatkozás

A vajdasági Szabadkán születtem 1960-ban, ahol a középiskolai tanulmányai elvégzéséig éltem. Általános orvosi végzettséget a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen, Szegeden szereztem 1985-ben.
1989-ig a szegedi egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetében dolgoztam, ezt követően a szombathelyi Markusovszky Kórház Központi Laboratóriumának lettem a munkatársa, 1990-től már a Laboratóriumi Diagnosztika szakorvosaként. 1992-ben tudományos munkatársként a Baylor College of Medicine (Houston, Texas, USA) Élettani Intézetében neuro-muszkuláris megbetegedések alapkutatásával foglalkoztam. 1994-től a Byk-Sangtec cég által az Országos Onkológiai Intézetben működtetett Tumormarker laboratóriumot vezettem.1998-ban csatlakoztam a Roche Magyarország Diagnosztikai részlegéhez, majd 2005-ben a Prodia Zrt. orvosi laboratóriumi hálózat cégvezető igazgatójaként dolgoztam tovább. 2007-től a Corden International (Magyarország) Kft.-nél ügyvezető igazgatóként, majd orvos-igazgatóként tevékenykedem. Ugyancsak 2007-től a Nemzeti Mycobacteriológiai Referencia Laboratórium igazgatója vagyok.Orvosi diagnosztikai laboratóriumok, valamint Mikrobiológiai laboratóriumok működtetésével, irányításával és szaktanácsadással, szakértői tevékenységgel foglalkozom. Az orvosi laboratóriumi diagnosztika és a mikrobiológiai diagnosztika minden területével foglalkozom, különösen a tumor marker vizsgálatok diagnosztikai és szűrési alkalmazása, a csontanyagcsere, csontritkulás laboratóriumi vizsgálata, a reprodukciós medicina területén felmerülő laboratóriumi kérdések konzultatív szakértése (előzetes kivizsgálás, reprodukció-monitorozás, terhesség alatti vizsgálatok és szűrések), a korai szellemi leépülés, Alzheimer kór, illetve a zsíranyagcsere zavarainak és a B12 vitamin hatásának vizsgálata képezik a főbb érdeklődési területemet.


2007 óta DNS alapú rokonsági, elsősorban apasági vizsgálatokat is végzek, a születés előtti non-invazív (magzati mintavétel nélküli) apasági vizsgálatot 2012 nyarától tettük elérhetővé Magyarországon.

Itt tudsz tanácsot kérni:

dr.bezzegh.attila@gmail.com

DDC Laboratórium Magyarországi képviselete
1137 Budapest, Újpesti rakpart 8.

Közvetlen telefon-elérhetőség (minden munkanapon hívható 9 - 19 óra között; hétvégén és ünnepnapokon 10 és 14 óra között): 06 30 692 8162; 06 30 522 4776

Vezetékes telefonszám – munkaidőben (9-17 óra között): 06 1 320 5528

www.dnskozpont.hu

Eddig megjelent cikkek:

Ne spájzoljunk be tablettákból - Ezért együnk eleget B-vitaminból

A rettegett koleszterin - Így vedd fel a harcot ellene

Időskori szembetegség és a vitaminhiány

Az időskori makula-degenerációról és a szürkehályogról

Koleszterinszintre is hatékony lehet a vitamin-visszapótlás

A szellemi leépülés lelassítható - Hogy lásd az unokád esküvőjét

Apa csak egy van!? Tudj meg mindent az apasági vizsgálatról

Apasági vizsgálat várandósan - Őrjítő kételyek közt elmerülve