Ne vízben főzd a krumplit: ettől a filléres trükktől lesz ellenállhatatlanul és emlékezetesen finom a burgonya

A krumplit szinte mindenki vízben főzi, pedig van egy sokkal jobb módszer is, amitől a burgonya íze egészen új szintre emelkedik.
Az egyik legsokoldalúbb alapélelmiszer
A burgonya évszázadok óta az egyik legkedveltebb és legelterjedtebb alapélelmiszer szerte a világon. Olcsó, laktató, változatosan elkészíthető, és aligha van olyan háztartás, ahol ne lenne kéznél. A magyar konyhában is kulcsszerepet játszik: készülhet belőle püré, rakottas, saláta, levesbetét, köret, sőt még desszert is, az egyszerű főtt krumplitól tehát a ropogós sült burgonyáig rengeteg formában találkozhatunk vele. Sokak számára azonban a főtt burgonya íze gyakran jellegtelen, vagy a textúrája túl lisztes, netán szétfőtt, és ilyenkor szinte mindenki a főzési időt vagy a krumpli fajtáját okolja. Pedig sokszor a probléma nem ezekkel van, hanem azzal a lével, amelyben a burgonya fő. A legtöbben automatikusan vizet használnak, holott létezik egy egyszerű, mégis zseniális megoldás, amitől a burgonya selymesebb, krémesebb és sokkal ízesebb lesz. Ahogyan azt több sztárséf és gasztronómiai szakértő is megerősítette, a főzőközeg megváltoztatása radikálisan javíthat az étel minőségén, és ez alól bizony a krumpli sem kivétel.




























