Szokatlan hozzávalótól lesz emlékezetesen finom és szuperkrémes a rántotta: az egész család imádni fogja

A legjobb rántotta ellenállhatatlanul krémes, vajas pirítóssal és ropogós szalonnával tálalva pedig tökéletes napindító mindenki számára. Ha azonban az a célod, hogy a következő reggeli alkalmával valami igazán felejthetetlennel lepd meg a családot, próbáld ki az alábbi kissé meglepő, ám garantáltan szuper konyhai trükköt!

Mindenki megnyalja utána mind a 10 ujját

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

A tojás egy tökéletes reggeli választás, hiszen teljes értékű fehérjeforrás, amely hosszan tartó telítettséget biztosít, emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez, továbbá a vércukorszint stabilitásához. Nem beszélve arról, hogy napindítóként sok minden készíthető belőle: fogyaszthatjuk főtten, készíthetünk belőle salátát, omlettet és frittatát, azaz tojáslepényt, de ha biztosra akarunk menni, a rántotta is mindig kiváló opció.

tojásrántotta

A rántotta elkészítésének lényege az óvatosságban rejlik: miután a felvert tojások a serpenyőbe kerültek, a kapott masszát finoman, lassan kell kevergetni, hogy ne száradjon ki, ugyanakkor kellően megsüljön. A hagyományos recept alapvető összetevői a vaj, a tojás és egy kis tej, azonban a kreativitásnak csak a fantázia tud határt szabni: gazdagíthatjuk sajttal és tejszínnel is, de akár cottage cheese is mehet bele bátran, no meg persze ne feledkezzünk el az olyan fűszernövényekről, mint a rozmaring, a bazsalikom, a medvehagyma, illetve az oregánó.

tojásrántotta

Azonban van még egy, elsőre talán furcsának tűnő hozzávaló is, amivel bátran megbolondíthatod a rántottát – ez pedig nem más, mint a majonéz, amitől a végeredmény szuperkrémes és gazdagabb ízvilágú lesz. A titok abban rejlik, hogy a majonézt a folyamat végén érdemes bevetni, így a tojások nem lesznek túl szárazak.

Elkészítés:

  1. A tojásokat és a tejet egy tálban alaposan keverd össze.
  2. Közepes lángon melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd adj hozzá 1 tk vajat.
  3. Amikor a vaj már habzik, a felvert tojásokat öntsd a serpenyőbe, és folyamatosan kevergesd körkörös mozdulatokkal. Ügyelj arra, hogy ne süsd szárazra – 3 db tojás esetén nagyjából 1-2 perc a sütési idő.
  4. Utolsó lépésként adj hozzá 1 tk majonézt, majd ízlés szerint fűszerezd. Folytasd a kevergetést, amíg a tojás eléri a kívánt állagot.

A tojáskrém nem igazán illeszkedik bele a fogyókúrás étrendbe, mivel tartalmaz majonézt, ám ha ezt az alapanyagot valami egészen mással helyettesítjük, máris jóval kevesebb kalória lesz a végeredményben.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Mirror

Oldalak

Lifestyle
Egy kutatás állítja, hogy létezik egy teljesen hétköznapi tárgy, amely bizonyíthatóan képes csillapítani a gyerekek karácsonyi izgatottságát – és szinte minden otthonban megtalálható.
Sztárok
Maggie McNamara álomszép színésznő volt, ráadásul tehetségét a legtöbb kritikus is elismerte, ő tragikus módon mégis úgy döntött, hogy a halálba menekül…
Sztárok
III. Károly király nagyon komolyan veszi a gyógyulását, ebbe pedig beletartozik az is, hogy többé már nem eszi az egyik kedvenc ételét.
Lifestyle
Fontos felismerések és sorsformáló döntések éve vár a Bikára: 2026-ban végre letisztul, mi az, ami valóban értéket képvisel az életében.
Lifestyle
Karácsonykor rengeteg helyen fog hal kerülni az asztalra, azonban rengetegen rosszul szokták megsütni.
Sztárok
Victoria Beckham évtizedek óta büszke lehet karcsú, sportos alakjára, amit tudatos életmódjának, no meg persze a Jolly Joker diétájának is köszönhet.