A rákos sejtekkel is felveszi a harcot ez a fűszer, de még a vérkeringésedet is javítja

A szakértők arra bíztatnak mindenkit, hogy fogyasszanak minél többet ebből a csodálatos fűszernövényből. Frissen szinte bármilyen ételt fel tudunk dobni vele!

Megmutatjuk, miért az egyik legegészségesebb fűszerről van szó

A petrezselyem története több ezer évre nyúlik vissza. Eredetileg a Földközi-tenger vidékéről származik, és már az ókorban is ismerték gyógyhatásai miatt.

A középkorban Hildegard von Bingen német apáca már gyakorlatilag lázcsillapítóként és szívpanaszokra ajánlotta mindenkinek.

Szakértők szerint a petrezselyem számos egészségügyi előnyt kínál. Meg fogsz lepődni, hogy mikre nem képes ez a hétköznapi növény, amiből érdemes jó sokat fogyasztani. A galériánkban mindent leleplezünk!

A petrezselyem felhasználása az ételekben rendkívül sokrétű. Frissen és szárítva egyaránt használják levesekhez, salátákhoz, mártásokhoz, és számos más ételhez, hogy fokozzák azok ízét és tápértékét. A friss petrezselyemzöld több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, így nem csupán ízesítőként, hanem vitaminforrásként is szolgál.
Kattints a további képekért!

Krumplipüré, besamel mártás, sok helyen alkalmazzuk ezt a fűszert, ami csodás ízt ad az ételeknek, de veszélyes is lehet.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Ha konyhai praktikákra van szükséged, valószínűleg nem Ryan Gosling az első, aki eszedbe jut, a színész viszont egy elképesztően zseni trükköt osztott meg nemrégiben rajongóival.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Egy bennfentes szerint...
Lifestyle
Vészesen közeleg a határidő: ma, azaz május 21-e éjfélig tudod kiegészíteni, valamint elfogadni a NAV által elkészített szja-bevallási tervezetet. Ha mindezt mégis elmulasztanád, komoly...