Fashion&Beauty

A bőrgyógyász szerint erről mindenképpen tudnod kell, mielőtt kipróbálnád a kémiai hámlasztást!

Ha megtaláljuk a tökéletes kémiai hámlasztót, bizony könnyen a függőjévé válhatunk a használata után tapasztalt ragyogó bőrünket látva. Mielőtt viszont eszeveszett hámlasztásba kezdenénk, fontos tisztában lennünk néhány dologgal.

Mit is jelent a hámlasztás?

Egy jó hámlasztó kezelés azonnal megszabadítja bőrünket a halott bőrsejtektől, kisebbé varázsolja pórusainkat, világosítja a pigmentfoltokat és frissebbé, ragyogóbbá teszi bőrünk megjelenését. Éppen ezért nem meglepő, hogy sokan azonnal szerelembe esnek a hámlasztással, a bőrgyógyászok viszont óva intenek minket, a túlzott hámlasztás ugyanis súlyos problémákhoz vezethet. „Ahhoz, hogy megérthessük a kémia hámlasztás folyamatát, először meg kell értenünk, mik azok a keratinociták. A keratinociták valójában bőrsejtek, melyek bőrünk megújulásával folyamatosan érnek, míg végül lehullanak a deszkamáció nevű folyamat során” – fejti ki Dr. Y. Claire Chang, bőrgyógyász. – „A hámlasztás valójában felgyorsítja a folyamatot, mely során megszabadulunk az elhalt bőrsejtektől, ami rengeteg előnnyel jár, például egyenletesebb bőrtextúrát, a pórusok eltömődésének csökkenését és általánosságban szebb, ragyogóbb bőrt eredményez. Nagyon fontos viszont, hogy betartsunk néhány szabályt a biztonságos hámlasztás érdekében, így elkerülhetjük a különféle kellemetlen mellékhatásokat, például a kipirosodást és a bőrirritációt.” Ha kíváncsi vagy, hogyan is kellene helyesen alkalmaznod kémiai hámlasztó termékeidet, akkor olvass tovább! Minden hasznos információt elárulunk, amelyeket érdemes tudnod, mielőtt a hámlasztást bőrápolási rutinod részévé teszed.

Mikor érdemes hámlasztani? Bár a kémiai hámlasztás eredményei nagyon vonzónak tűnhetnek, Dr. Chang fontosnak tartja kiemelni, hogy ez a módszer valójában nem minden bőrtípus számára jár ugyanolyan előnyökkel. „A hámlasztás sajnos nem való mindenkinek, vannak olyan bőrtípusok, amelyek esetében nem kifejezetten ajánlatos” – mondja. – „Mindenki bőre más és más igényekkel rendelkezik, ezek az igények pedig az idő múlásával megváltozhatnak. A száraz és érzékeny bőrűeknek azt javaslom, hogy sokkal ritkábban alkalmazzanak kémiai hámlasztókat bőrükön.”
Kattints a további képekért!

Talán már te is sokszor hallottad, hogy a csodaszép bőr egyik alapfeltétele a kollagén, a jó hír pedig, hogy akár természetes fűszernövények segítségével is bőségesen elláthatod vele szervezeted.

Leadfotó: 123rf, forrás: purewow.com

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Fashion&Beauty
Sztárok
Meghan Markle május 11-én, Nigériában viselte azt az ékszert, amely egykor Dianáé volt.
Lifestyle
Ha meglátod az eredményt, többet biztosan nem hagyod ki ezt a trükköt a mosogatási rutinodból!
Lifestyle