Egészség

Pokoli fejfájás kínoz? Ez a 3 illóolaj még a migrént is elmulasztja, és gyógyszerre sem lesz szükséged!

Sokan úgy gondolják, hogy az erős fejfájás csak a legkeményebb gyógyszerekkel szüntethető meg, pedig ez egyáltalán nem így van, hiszen szerencsére léteznek természetes gyógyírek is a gyötrő probléma megoldására.

Ezeket próbáltad már?

A fejfájás különböző okokra vezethető vissza, és számos tényező hozzájárulhat a kialakulásához és a súlyosbodásához. A leggyakoribb kiváltó tényezők közé tartozik a stressz és szorongás, az érrendszeri problémák, az alváshiány, a kávé vagy egyéb koffeintartalmú italok túlzott fogyasztása, az éhség, a dehidratáltság, a rendszertelen étkezési szokások, valamint bizonyos környezeti tényezők, például a hangos zaj vagy az erős fény. Emellett az életmódbeli tényezők, például a dohányzás vagy a túlzott alkoholfogyasztás, szintén hozzájárulhatnak a fejfájáshoz, de az egyéni érzékenység és genetikai tényezők is szerepet játszhatnak a fájdalom kialakulásában. Szerencsére azonban nem csupán erős gyógyszerekkel kezelhetjük és szüntethetjük meg a fájdalmat, hanem olyan természetes csodaszerekkel is, mint amilyenek az illóolajok. Galériánkban eláruljuk, melyik olajat mikor érdemes bevetni!

A leghatékonyabb illóolaj a fejfájás enyhítésére egyértelműen a borsmenta, ez ugyanis egy németországi tanulmány szerint ugyanolyan jól működhet a fájdalom csillapításában, mint az acetaminofen tartalmú gyógyszerek és fájdalomcsillapítók. Mindössze annyi a teendőnk, hogy a hígított borsmentaolajjal 15 percig masszírozzuk a tarkónkat és a nyakunkat, majd nedves borogatást helyezünk ezekre a területekre, de azt is kipróbálhatjuk, hogy egy csepp borsmentaolajat csepegtetünk a hüvelykujjunkra, és 30 percenként a szánk tetejéhez nyomjuk az olajos ujjunkat.
Kattints a további képekért!

Te mennyire veszed komolyan, ha egy-egy tünet felüti nálad a fejét, és napok múlva sem múlik el? Orvoshoz fordulsz vagy vársz még, hátha elmúlik magától a dolog? Nos, vannak olyan szimptómák, amelyeket az orvosok szerint sosem kéne figyelmen kívül hagynunk, ugyanis akár az életünk is múlhat rajta.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Home&Design
Kutatást készített az IKEA a magyarok lakásfelújítási terveivel kapcsolatban. A válaszadók több mint fele tervezi, hogy a következő két évben változtatni fog otthonán – derül ki az IKEA legfrissebb...
Egészség
Te milyen gyakran fogyasztod ezt az italt? Ha eddig nem tetted, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a mindennapjaidba!
Utazás
A Pest megyei Aszódon - hosszú idő után - ismét kiszúrták azt a barnamedvét, mely feltehetőleg évről évre visszajár a településre.