Egészség

Halálos következménye is lehet, ha ezt az 5 ételt újramelegíted a mikróban: inkább ne kísérletezz velük!

Súlyos betegségek kialakulásához, ritkább esetekben pedig halálhoz is vezethet, ha bizonyos ételeket újramelegítünk a mikrohullámú sütőben, éppen ezért jobb, ha nem kockáztatunk egyes fogásokat illetően.

Veszélyek és kockázatok

A mikrohullámú sütő az egyik leghasznosabb és legpraktikusabb konyhai elektronikai eszköz, hiszen segítségével pillanatok alatt felmelegíthetjük a hűtőből kivett, esetleg elhűlt ételeket és italokat. Igen ám, de vannak olyan, már kész fogások, amiket egyáltalán nem ajánlott újramelegíteni a mikróban, ugyanis súlyos következményei is lehetnek annak, ha mégis így teszünk. Galériánkban mutatjuk, melyek azok az ételek, amik tiltólistásak a mikrohullámú sütőben való újramelegítést tekintve, hiszen akár ételmérgezéshez, ritkább esetekben pedig halálhoz is vezetnek.

A gombát soha ne melegítsük újra a mikróban, ugyanis a tojáshoz hasonlóan amikor a benne található fehérjék oxidálóknak a mikrohullámú sütő hatására, rákkeltővé válhatnak, valamint a gombafélék íze és tápanyagtartalma sem lesz már az igazi, ha nem frissen, hanem felmelegítve fogyasztjuk. Arra is figyeljünk, hogy a gombát soha ne hagyjuk túl sokáig szobahőmérsékleten, ugyanis ez emésztési problémákhoz, gyomorfájáshoz, súlyosabb esetekben pedig komoly betegségekhez is vezethet.
Kattints a további képekért!

Sokan nem is tudják, de egyes ételek és italok is felelősek lehetnek a fejfájás és a migrén kialakulásáért, sőt mi több, bizonyos élelmiszerek még rá is tehetnek egy lapáttal a gyötrelmes kínokra.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Egészség
Veszélyes vegyi anyagokat tartalmazhat néhány csokoládé ízű desszert, érdemes kétszer átgondolni, milyen termékeket is vásárolunk a boltban.
Utazás
Négy százalékkal többen töltötték magyarországi szállodákban a pünkösdi hosszú hétvégét, ami idén 280 ezer vendéget jelentett, a tavalyihoz képest pedig 6 százalékkal több, 530 ezer vendégéjszakára...