Ha tudnád, mi mindenre jó a savanyú káposzta, sokkal többet fogyasztanád: csodákat művel a szervezeteddel

A savanyított káposztát a világ szinte minden részén fogyasztják, hazánkban pedig az egyik legkedveltebb savanyúságnak számít, mostantól azonban már nem csak az íze miatt fogod falatozni!

Megéri beépíteni a mindennapokba

A savanyúkáposztának rengeteg pozitív hatása van a szervezetünkre. Az igazi vitaminbomba fejeskáposztából készül, az erjesztési folyamat pedig átlagosan 10-90 napig tart, sóval, sós vízzel és kovásszal végzik. C-vitamin tartalma igen magas, amit szerencsére a savanyítás során sem veszít el, mint ahogyan más, értékes összetevőit sem. Az orvosok és a dietetikusok nem véletlenül mondják, hogy a megfelelő étrend kiegészítőjeként gyakrabban kellene fogyasztanunk a káposztát, hiszen nem csupán fittek, de még egészségesek is leszünk a savanyú finomságtól. Részletek a galériában!

Video Kulisszatitkok Solti Ádámtól: Őszintén beszélt a munkáról és a magánéletről

A kurkuma egy igazi aduász a konyhában: pozitív egészségügyi hatásai miatt méltán érdemli ki, hogy minden egyes nap fogyasszunk belőle, amit a szervezetünk hamar meg is fog hálálni.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Ripost

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az ünnepi szezon tökéletes alkalom, hogy a körmeink is ragyogjanak. Ha szereted a klasszikus karácsonyi árnyalatokat, de a túl harsány zöld vagy piros nem a te stílusod, a hófehér manikűrök igazi...
Egészség
Sokan észrevehetik, hogy télen magasabb a vérnyomásuk. Nem titok, hogy ilyenkor jobban oda kell rá figyelni.
Sztárok
Solti Ádám számára most minden a színház, és a család körül forog. A Madách Színház színésze ritkán enged ilyen mélyen bepillantani a kulisszák mögé – most azonban őszintén mesélt szerepekről,...
Lifestyle
Megint egy új kifejezés a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, amit meg kell jegyezni. Ez tényleg világszintű mérföldkőnek számíthat.
Sztárok
Azt is megkérdezték Zacher Gábortól, hogy ha választani kell, akkor a bejgli, vagy a zserbó a nyerő nála.